• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
  • Contacteer ons
  • Veilig online betalen
  • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
  • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Monthly Archives: Oktober 2022

  1. November: beste planttijd voor rozen

    Rozen zijn een van de meest populaire planten. Ze zien er niet enkel prachtig uit, sommige varianten verspreiden ook nog eens een heerlijke geur. Genoeg redenen dus om ook in jouw tuin rozen te planten.

    Waar moet je rozenstruiken planten?
    Rozen verkiezen een standplaats in de zon en in de wind. Het zijn echte zonnekloppers! Je mag geen rozen planten op een plek waar al rozenstruiken hebben gestaan. De grond is dan verarmd en heeft wat tijd nodig om bij te komen.

    Welke grond verkiezen rozen?
    Rozen groeien het best in neutrale grond met een beetje leem. Maak de grond eerst plantklaar. Meng voldoende compost of potgrond in de plantput.

    Wanneer rozen planten?
    De beste planttijd voor rozen is begin november. Rozen planten in de herfst heeft het voordeel dat de naakte wortels snel zullen aanslaan in de nog lauwe grond, daardoor lopen de planten in het voorjaar vlotter uit. Ook in het voorjaar kan je rozen planten. Let er wel op dat het niet vriest!

    Hoe rozen planten?
    Waar en wanneer je rozen moet planten, weet je nu al. Maar hoe begin je eraan? Wij geven je een aantal tips zodat je jouw rozen correct kan aanplanten. Nog even geduld en je geniet volop van rozen in de tuin!

    • Rozen planten begint bij een goede bodem. Zorg ervoor dat de grond gezond is, met voldoende humus
    • Maak een ruim plantgat (ca. 50x50 cm)
    • Mix de uitgegraven grond met bodemverbeteraar voor rozen
    • Plant de rozen in het gat en druk de grond goed aan
    • Geef regelmatig voldoende water, vooral in het eerste jaar

     

    Doorgaan met lezen »
  2. Best verkocht plant oktober: Verbena bonariensis 'Lollipop'®

    Verbena bonariensis 'Lollipop' of IJzerhard is een bladverliezende vaste plant met een fors rechtopgaande habitus. De donkergroene bladeren zijn lancetvormig, ruw behaard en gezaagd. IJzerhard bloeit van juli tot eind september met kleine buisvormige violetpaarse bloempjes. Deze bloemen zijn gegroepeerd in afgeplatte bloemtrossen aan hoogopgaande vierkante bloemstengels.

    Verbena bonariensis houdt van een standplaats in volle zon en een matig vruchtbare, goed doorlaatbare grond. De plant is redelijk winterhard en droogte tolerant, verdraagt goed zeewind en luchtvervuiling. Verbena lokt rijkelijk veel vlinders, bijen e.a insecten. De bloemen van de variëteit 'Lollipop' komen een 60 cm hoog en is opmerkelijk lager dan de gewone Verbena.

    Doorgaan met lezen »
  3. Bodembedekkers aan bodemprijzen

    Groenblijvende bodembedekkers die je in je tuin moet hebben!


    Groenblijvende bodembedekkers zijn een waardevol hulpmiddel in de tuin. Ze helpen onkruid te bestrijden, verminderen de uitdroging van de bodem en gaan erosie tegen. Afgezien van deze bewezen functionele kwaliteiten bestrijken deze planten een breed scala aan toepassingen in de tuin. En omdat functioneel niet lelijk hoeft te betekenen, zijn hier de 10 beste groenblijvende bodembedekkers voor in je tuin.

    Doorgaan met lezen »
  4. Bomen, haagplanten fruitbomen planten met blote wortel

    Wat betekent dat?

    Bomen, haagplanten fruitbomen met blote wortel zijn bomen die zijn uitgegraven en opgeslagen zonder enige grond rond hun wortels.
    Bomen, haagplanten fruitbomen kunnen "met blote wortel" worden gekocht en vervolgens direct in de grond worden geplant.


    Wat zijn de voordelen van het planten van bomen, haagplanten fruitbomen met blote wortel?

    • Meer wortelmassa. Bomen, haagplanten fruitbomen met blote wortel kunnen tot 200% meer wortels hebben dan containerbomen, afhankelijk van de grond en de verplantingsgeschiedenis op de kwekerij.
    • Lagere kosten. Zonder extra arbeid en materialen kosten bomen, haagplanten fruitbomen met blote wortel verkoper en koper minder.
    • Gemakkelijker planten. Een jonge boom zonder grond weegt weinig, dus gemakkelijk te verplaatsen en te planten.


    Er zijn vast ook nadelen!


    • Minder werktijd. Zodra ze de kwekerij verlaten, moeten bomen, haagplanten fruitbomen met blote wortel hooguit binnen een week de grond in. Zonder grond kunnen de wortels uitdrogen en afsterven als ze enige tijd worden blootgesteld.
    • Beperktere planttijd. Bomen, haagplanten fruitbomen met blote wortel hebben een goede bodemvochtigheid nodig, dus halverwege het voorjaar (vóór de bloei) en halverwege het najaar (na de bladval) zijn de enige twee mogelijke planttijden.
    • Beperkte beschikbaarheid. Sommige soorten zijn niet met blote wortel verkrijgbaar, en sommige kwekerijen hebben helemaal geen bomen beschikbaar voor de detailhandel met blote wortel.


    Wat zijn de beste technieken om dergelijke bomen te planten?

    Stap 1: Als je een boom blote wortel koopt, open dan meteen het pakketje. De boom is een blote wortel en komt niet in een pot.

    Stap 2: Plant de boom onmiddellijk. Als dat niet lukt, kuil de boom  in een vochtige grond, goed stevig en water om uitdroging van de wortels te voorkomen.

    Stap 3: Graaf een diep, breed plantgat en controleer of het groot genoeg is om het hele wortelstelsel te plaatsen. Het is een goed idee om dit te laten doen voordat uw boom aankomt.

     Stap 4: Voeg compost toe aan de bodem van het gat en vork het in, en meng ook compost met de verwijderde grond om het te verbeteren.

    Stap 5: Sla een staak stevig in het gat en plaats de boom. Zaag de bovenkant van de staak eraf net onder de onderste takken.

    Stap 6: Houd de boom zo vast dat de wortels zich goed in het gat bevinden en vul deze met de verbeterde grond.

    Stap 7: Druk de grond stevig om de wortels heen terwijl u deze vult, om luchtbellen te verwijderen en een goed contact met de wortels te krijgen.

    Stap 8: Gebruik een rubberen boombinder om de stam aan de staak vast te zetten. De boombinder voorkomt dat de staak over de stam wrijft.

    Stap 9: Goed besproeien, dan mulchen met compost om het vochtig te houden maar niet te laten rotten. Stapel het niet tegen de bodem van de boom.

     

    Doorgaan met lezen »
  5. Op zoek naar een groenblijvende struik of haag? Osmanthus burkwoodii of schijnhulst

    Osmanthus x burkwoodii of schijnhulst is een grote groenblijvende struik of haag met compacte, bossige, afgeronde vorm.

    De bladeren zijn donkergroen, glanzend,leerachtig, fijngetand en elliptisch tot eivormig. Deze schijnhulst bloeit van april tot en met mei met rijkelijk veel kleine witte zoet geurende bloempjes die in trossen staan.

    Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere niet té natte bodem, vraagt weinig onderhoud, is een trage groeier, zeer goed winterhard en occasioneel volgen in de herfst kleine blauwzwarte vruchtjes. Osmanthus x burkwoodii is een goede bijenplant en kustplant, ziekte resistent en luchtverontreiniging tolerant

    Voordelen:

    Een erg gemakkelijke, wintergroene plant
    Lekker geurende bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen
    Prima geschikt voor het maken van informele hagen

    Doorgaan met lezen »