Gratis verzending binnen België vanaf  €50

Japanse Esdoorn

Japanse Esdoorn

ACER PALMATUM

Japanse Esdoorns vormen een groep van prachtige soorten die elk verschillen in bladkleur, bladvorm, hoogte, herfstkleur en takkenkleur. Ze worden veel gebruikt bij de aanleg van Japanse tuinen en rotstuinen.

In een gewone tuin kunnen ze ook van grote sierwaarde zijn, zoals solitair, meerstam, in pot op het terras en balkon of langs de oever van de vijver.

Waar moet ik mijn Japanse Esdoorn (Acer palmatum) planten?

Om een heel lange tijd van uw aangekochte Esdoorn te kunnen genieten, plant U deze best in een lichtzure grond op een plaats in de halfschaduw. Let erop dat de grond goed waterdoorlatend is, want Esdoorns houden absoluut niet van natte voeten. Ze zijn dan heel gevoelig voor wortelrot veroorzaakt door bodemschimmels (Verticillium). In de zomer hebben ze graag een vochthoudende grond. Als dit niet het geval is, kunnen de uiteinden van de bladeren verbranden onder invloed van zon en wind.

Wij adviseren om bij het planten een universele potgrond bij de bestaande grond te mengen.

Snoeien is bij deze Acer soorten niet noodzakelijk door hun langzame groei. In maart mag men wel een vormsnoei toepassen wanneer dit nodig blijkt.

Bij Boom en plant kunt U veilig en vertrouwd een Japanse esdoorn (Acer palmatum) kopen uit een assortiment van meer dan 25 soorten.

Vind U de maat niet of soort die U zoekt? Neem gerust contact op met Boom en Plant, wij helpen U graag verder.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.