Gratis verzending binnen België vanaf  €50

Beukenhaag

Beukenhaag

BEUKENHAAG PLANTEN?

Soorten
De beuk of Fagus sylvatica is de meest gebruikte haagplant van allemaal. In de tuinaanleg heeft de gewone beuk al heel lang een vaste waarde.  Dit komt omdat de gewone beuk uitermate goed en makkelijk te snoeien. Er is naast de groenbladige beuk, ook nog het roodbladig type. Deze draagt de naam Fagus sylvatica ‘Atropunicea’. Beide types zijn in verschillende hoogtes online beschikbaar in onze webwinkel. De gegeven maatvoering van de beukenhaagplanten in onze webshop is de hoogtemaat exclusief de wortel. Omdat de rode beukenhaag schaarser is zit er een prijsverschil tussen de groene en rode beuk. Op boomenplant.be vindt u zowel beuk uit pot als uit de volle grond. De Beuk is van zeer goede kwaliteit. Wij bieden beuken in onze webwinkel aan tegen een scherpe prijs, doordat wij niet werken met tussenhandelaars. Voordeel hiervan is uw portemonnee en de verse kwaliteit van onze beukplanten. Alle beuken kunnen per stuk besteld worden of u kan kiezen voor het voordelig haagpakket per 25 stuks. Per maatvoeringen geven we advies over het aantal te planten beuken per strekkende meter.

Herfstverkleuring
In de herfst verkleurt het blad geel tot brons bruin. In de winter blijven de bronsbruine bladeren aan de beukenhaag hangen. Dit maakt de beukenhaag uniek in zijn soort. De bladeren vallen pas af in maart, wanneer de nieuwe knoppen in het nieuwe voorjaar beginnen uit te lopen. Het hele jaar rond heeft de beukenhaag dus een gesloten beeld.

Aanplanting
Beuken worden het meest aangeplant in de periode vanaf eind oktober tot eind april. In deze periode bieden we de groene en rode beuk aan met een blote wortel. Deze periode is enigszins afhankelijk van het weer. Omdat de beukenplanten gedurende deze periode in rust zijn, kunt u ze probleemloos planten bij vorstvrij weer. Mocht het gaan vriezen nadat u de beuk heeft geplant, dan is dit geen enkel probleem voor de plant. Beuken zijn volledig winterhard.  We raden aan om bij de aanplant van uw beukenhaag aanplantgrond te gebruiken. Dit is een complete voedingsbron voor de beuk. In aanplantgrond bevinden zich ook schimmels (micorrhiza) welke samenleven met de wortels van de beukenhaag. 

Komt u er niet aan uit?
Geen probleem. We staan paraat om onze kennis te delen en klaar om uw vraag te beantwoorden. Voor interessante tips over hagen, kan u onze rubriek Groene Vingers raadplegen. Bovendien geven we op onze kwaliteit nog een aangroeigarantie. Zo ziet u maar: online beukenhaag bestellen is erg eenvoudig op boomenplant.be

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.