Gratis verzending binnen België vanaf  €50

Ligusterhaag

Ligusterhaag

LIGUSTRUMHAAG PLANTEN?

Ligustrum ovalifolium, ook wel haagliguster of grootbladige liguster genoemd is een grote halfwintergroene haag met een dichtopgaande groeivorm. De bladeren zijn langwerpig middengroen tot donkergroen. Ligustrum wint nog steeds elk jaar aan populariteit door zijn gemakkelijke groei en gunstige prijs.

Soorten
Naast de gewone donkergroene ligustrumhaag hebt u ook nog de bonte vorm, de Ligustrum ovalifolium ‘Aureum.  Ook deze kan u verkrijgen bij boomenplant.be.

Bloei
In de maanden juni en juli bloeit deze liguster met witte tot ivoorkleurige geurende bloemen in pluimvorm.  In de herfst komen er kleine blauwzwarte besjes waar de vogels op verlekkerd zijn.  De plant is attractief voor bijen en vlinders, verdraagt goed zeewind en is ook luchtverontreiniging tolerant.

Standplaats
Ligustrum ovalifolium houdt van een standplaats in volle zon of half in de schaduw.  De Ligustrum verkiest een niet te natte en goed doorlaatbare grond.

Komt u er niet aan uit?
Geen probleem. We staan paraat om onze kennis te delen en klaar om uw vraag te beantwoorden. Voor interessante tips over hagen, kan u onze rubriek Groene Vingers raadplegen. Bovendien geven we op onze kwaliteit nog een aangroeigarantie. Zo ziet u maar, online Liguster bestellen is erg eenvoudig op boomenplant.be.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.