Gratis verzending binnen België vanaf  €50

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’

Annabelle

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Beschikbaarheid: Uit voorraad

€ 2,50

Details

Algemene informatie: Deze plant is vooral mooi in grote groepen. Deze bladverliezende Hortensia is goed winterhard en bloeit langdurig met bolvormige bloemen in een witte kleur.

Standplaats Hydrangea arborescens Annabelle: De plant staat graag in halfschaduw. Het blad van de plant is dun, zodat er in de zon veel verdamping van water plaatsvindt. Krijgt de plant dan niet voldoende water, dan zal hij al snel slap gaan hangen en gele bladeren krijgen. Om verdamping van water in de grond tegen te gaan, kan de plant het best humusrijke grond krijgen. Verder houdt de plant, net als andere Hortensia’s van zure grond.

Het is aan te raden om jaarlijks een hoeveelheid tuinturf bij de plant te strooien.

Bloei van Hydrangea arb. Annabelle: De plant bloeit van juni tot in september met grote bolvormige witte bloemen, die wel 30 cm groot kunnen worden. Voor wie van roze houdt is er ook de hydrangea ‘Pink Annabelle’.

Snoei van Hydrangea arb. Annabelle: In het voorjaar, als de kans op vorst verkeken is, kan er gesnoeid worden. Dit is belangrijk, omdat de bloemen ontstaan op de nieuwe takken van hetzelfde jaar. Knip de takken af op ongeveer 25 cm boven de grond, ergens in april.

Eventueel kunnen in het najaar de takken al iets worden ingekort. De bruine bloemen die aan de struik zitten zien er echter ook in het winterlandschap nog wel mooi uit en geven bovendien een schuilplaats aan allerlei kleine insecten.

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Meer Views

Kenmerken

  Aanvullende Informatie

  Plantengroep Heesters
  Bloemkleur Wit - groen
  Bladkleur Groen blad
  Hoogte (cm) 125 - 150
  Bloeimaanden juni, juli, augustus
  Standplaats Halfschaduw - Schaduw
  Bodem Neutraal - Zuurminnend
  Plantdichtheid m² 1 per m²

  U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

  Flexi tub Lime

  Flexi tub Lime

  € 6,95