Gratis verzending binnen België vanaf  €50

Pioenen

Pioenen

Wie kent ze niet? 

De Pioenroos ofwel ‘Paeonia’ in het Latijns is een schitterende bloem die steeds meer aan populariteit wint in de Vlaamse tuinen. Vanaf dat de Pioen zijn bloemknoppen maakt is deze de blikvanger in uw border. Een gezonde pioenroos wordt met gemak wel vijftig jaar of ouder! Pioenrozen kennen vele honderden variëteiten. Als snijbloem zorgt deze volumineuze bloem voor een prachtige gevulde vaas en een heerlijke geur in huis! Snij de bloemen schuin af wanneer de knoppen kleurtonend zijn en u kan gemakkelijk 10 dagen binnenshuis genieten van deze prachtige bloemen.

Hoe moet ik mijn Pioen planten?

Plant de pioenroos in goed gedraineerde grond, het beste doet u dit in vanaf februari tot april. Een pioenroos is niet geschikt voor een plaats waar de grond lang vochtig blijft. Pioenen hebben namelijk dikke wortels, die zich vol water zuigen. Wanneer het vocht in de wortels bevriest, zouden de wortels kunnen barsten! Zorg ervoor dat u de pioenroos niet te diep plant, de groeiknoppen mogen ongeveer 4 centimeter onder de aarde zitten. Plant in een voedzame en humusrijke bodemgrond. Pioenrozen kunnen in de volle grond of in potten staan. Plant u pioenen in een pot, zorg dan dat de pot voldoende groot is, en dat de grond niet uitdroogt. Ook moet u voldoende mest toevoegen om een mooie bloei te garanderen.

Verzorging van Pioenen.

Pioenrozen hebben voldoende ruimte nodig, haal dus tijdig het onkruid rondom de planten goed weg. In het voorjaar kunnen de planten goed gedroogde koemest gebruiken. Om het jaar daarop terug volop mooie bloemen te krijgen, geef je na de bloei beendermeel. Knip bij jonge pioenrozen na de bloei de uitgebloeide bloemen af, bij rijpere exemplaren hoeft u dit niet te doen.

Stel een Aflopende Directie in

Artikelen 1 tot 12 van totaal 16

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Stel een Aflopende Directie in

Artikelen 1 tot 12 van totaal 16

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2