Gratis verzending binnen België vanaf  €50

Zo plant u bloembollen !

Bloembollen planten

U kent wel vast in het voorjaar de mooie Narcissen en Tulpen en in het najaar de Dahlia’s en Gladiolen? Dit zijn allemaal bloembollen, die kleur geven aan de tuin en zorgen voor een zekere gezelligheid. Bloembollen kan u op verschillende manieren planten: In groep (dan plant u deze dicht bij elkaar), in een pot op de terras, in een bloembak, in een border, …. Er zijn een tal van mogelijkheden waar ze heel mooi zullen groeien en bloeien.

Stap 1:
Zorg ervoor dat de bodem goed vochtdoorlatend is, want bloembollen staan niet graag te nat. Vooraleer u ze plant, maak eerst de grond goed los met de spade en maak een put.

Stap 2:
Voor het bepalen van de plantdiepte neem je 2 keer de bloembolhoogte. Als de bloembol 3 cm hoog is, dan maakt u een put van 9 cm diep. Dahlia’s en Begonia’s moeten niet zo diep geplant worden.

Stap 3:
Steek de bloembol met de puntige zijde naar boven en de wortels naar onder. Vul de put terug met de aarde.

Stap 4:
Na het planten begiet u de bloembollen goed met water. Het eerste jaar hoeft u geen extra meststof te geven omdat een bloembol voldoende voedingstoffen heeft. Na een paar jaar kan u deze wat bijmesten met organische meststoffen. Zorg er voor dat u deze meststof mengt met de aarde rond de bloembol en nooit rechtstreeks erop. Door aanraking kan de bloembol verbranden.

Er zijn twee verschillende categorieën van bloembollen. U hebt de voorjaarsbloeiende bloembollen en de zomerbloeiende bloembollen.
Voorjaarsbloeiende bloembollen zijn de Tulpen, Narcissen, Krokussen, Hyacinten, Blauwe druifjes, …
Deze worden voor de vorst in het najaar geplant (september tot december)

Zomerbloeiende bloembollen zijn de Dahlia's, Lelies, Calla’s, Gladiolen, Begonia’s, …
Die worden na de vorst in het voorjaar geplant. ( tot eind mei)

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.