• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
  • Contacteer ons
  • Veilig online betalen
  • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
  • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Monthly Archives: Mei 2022

  1. Week van de bijen

    De bijen verrichten een groots werk: ze bestuiven de bloemen. Wil je graag genieten van dit schouwspel? Plant dan een variatie aan bloeiende vaste planten in de tuin. Op deze manier geef je de bijen volop mogelijkheid hun werk te doen en wordt de tuin ook nog eens mooier! Een bijenvriendelijke tuin staat vol nectarplanten, je helpt er vlinders, bijen en andere nuttige insecten mee.

    Bloemen die veel nectar bevatten zijn onder andere Prunella grandiflora, tijm (Thymus), guldenroede (Solidago), salie (Salvia officinalis) en ereprijs (Veronica longifolia). Honingbijen zijn het bekendst, maar er zijn ook veel soorten wilde bijen. Solitaire bijen nestelen graag in een bijenhuisje of insectenhotel. Hang het huisje wel op een zonnige en droge plek.

    Doorgaan met lezen »
  2. Top zomerbloier

    Deze lente konden we al voluit genieten van de warme boost.  In de zomer gaat dit nog een stapje verder met de rijkbloeiende struiken en vaste planten.  We zetten de zomerbloeiers op een rij die zorgen voor een bloemenzee in de tuin.

    Annabelle hortensia: Hydrangea arborescens (Strong) Annabelle
    Annabelle hortensia’s hebben indrukwekkend grote, bolvormige bloemen van wel 25 centimeter groot. Ze zijn er in het wit(groen) en in het roze. In het najaar verkleuren ze naar bruin en ze blijven de hele winter sierwaarde houden. Met 1 exemplaar heeft u al een bloemenzee, maar ze lenen zich ook heel goed om er groepjes van bij elkaar te planten voor nog meer effect. Ze staan graag op een plek in de halfschaduw. In de felle zon kunnen de bloemen wat verbranden. Bij hitte en droogte zullen de takken gaan hangen, maar ze herstellen zich snel. Geef tijdig water om uitdrogen te voorkomen.

     

    Doorgaan met lezen »
  3. Planten die goed tegen droogte kunnen: Ijzerhard

     

    Vanaf juni tot augustus zie je Verbena bonariensis - ijzerhard beschikbaar overal opkomen vooral op zonnige plekken. Ijzerhard kan goed tegen droogte en doet het prima op schrale grond. Hij is ook geschikt voor in borders en weeft zich overal tussendoor. De tweejarige plant zaait zichzelf flink uit, maar omdat hij niet overheerst, is dat meestal geen probleem.

    De meeste populaire Ijzerhard is de Lollipop. Verbena bonariensis 'Lollipop' of IJzerhard is een bladverliezende vaste plant met een fors rechtopgaande habitus. De donkergroene bladeren zijn lancetvormig, ruw behaard en gezaagd. IJzerhard bloeit van juli tot eind september met kleine buisvormige violetpaarse bloempjes. Deze bloemen zijn gegroepeerd in afgeplatte bloemtrossen aan hoogopgaande vierkante bloemstengels. Verbena bonariensis houdt van een standplaats in volle zon en een matig vruchtbare, goed doorlaatbare grond. De plant is redelijk winterhard en droogte tolerant, verdraagt goed zeewind en luchtvervuiling. Verbena lokt rijkelijk veel vlinders, bijen e.a insecten. De bloemen van de variëteit 'Lollipop' komen een 60 cm hoog en is opmerkelijk lager dan de gewone Verbena.

     

    Doorgaan met lezen »