• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
  • Contacteer ons
  • Veilig online betalen
  • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
  • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Monthly Archives: Januari 2024

  1. Zaden en Zaaien: Een Uitgebreide Gids voor de Tuinliefhebber

    Welkom in de boeiende wereld van zaden en zaaien! Of je nu een beginnende tuinier bent of iemand met jaren ervaring, kennis over het correct kiemen van zaden is essentieel. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de wereld van zaden, waarbij we inzicht geven in kwaliteitsnormen, verpakking en de beste zaaimethodes voor een vruchtbare moestuin.

    De Kwaliteitsnormen van Zaden:
    Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop in onze zaadselectie. Door zorgvuldig te kiezen uit een divers aanbod van leveranciers en uitgebreide praktijkproeven te doen, garanderen we optimale kiemresultaten. Met een strikt testprogramma houden we de kiemkracht voortdurend in de gaten, en bij de minste twijfel over de kwaliteit worden de zaden uit de verkoop gehaald.

    De Verpakking van Zaden:
    Onze zaadverpakkingen bevatten essentiële informatie over de kenmerken en zaaimethoden van elke soort. Ondanks de beperkte ruimte op de zakjes, biedt onze website een schat aan aanvullende informatie, waaronder optimale kiemtemperaturen en soortspecifieke zaaitips.

    Zaaigrond en Voorbereiding:

    Binnenshuis Zaaien:

    • Start vroeg in het voorjaar met zaaien in potten of bakken. Zorg voor schone en specifieke zaai- en stekgrond, die luchtig is en goede wortelvorming stimuleert.
    • Watergift: Het is cruciaal om overmatige of te koude watergift te vermijden, om schade aan de kiemplantjes te voorkomen.
    • Zaaien Binnenshuis: Profiteer van de warmte in de huiskamer voor het voorzaaien. Gebruik afdekking om de vochtigheid te behouden, maar pas op met te veel water geven om schimmelvorming te voorkomen.

    Zaaien in Volle Grond:

    • Directe Zaai: Veel groenten en bloemen worden direct in volle grond gezaaid, vaak in rijen. Een bedekking met vliesdoek of plastic in het vroege voorjaar biedt bescherming tegen kou en vogels.

    Potjes Zaaien:

    • Grovere zaden zoals komkommer en courgette kunnen eerst in potjes worden gezaaid voor een voorsprong op het seizoen.


    Het Kiemingsproces:
    De kieming van zaden is afhankelijk van verschillende factoren:

    • Water: Cruciaal voor initiële kieming, maar zowel droogte als overmatig water zijn schadelijk.
    • Licht: De impact van licht op kieming varieert per soort.
    • Zuurstof: Zorg voor een losse zaaigrond met voldoende luchtgaten.
    • Warmte: De juiste temperatuur is essentieel, waarbij verschillende zaden verschillende temperatuureisen hebben.


    Zaden en zaaien zijn fascinerende en cruciale aspecten van tuinieren. Met de juiste kennis en verzorging kun je een weelderige moestuin of bloementuin aanleggen. Vergeet niet ons artikel 'Je eigen moestuintje: makkelijker dan je denkt' te lezen voor extra tips en trucs!

    Doorgaan met lezen »
  2. Hamamelis, een unieke en prachtige toevoeging aan elke tuin

    De Ideale Standplaats en Bodem voor Hamamelis
    De toverhazelaar is niet alleen een vroege bloeier maar ook een plant met specifieke behoeften. De ideale standplaats voor Hamamelis is een plek waar hij kan genieten van zowel de zon als halfschaduw. Deze heester houdt van vochtige, goed doorlatende, lichtzure gronden. Het is cruciaal dat de grond in de zomer niet uitdroogt. Omdat de struik voornamelijk in de breedte groeit, is het belangrijk om hem voldoende ruimte te geven om zijn volle, karakteristieke vaasvorm te ontwikkelen.

    Een Blikvanger in de Tuin
    Met zijn vroege bloei en prachtige najaarskleuren, is Hamamelis een echte blikvanger. Deze langzaam groeiende heester is perfect voor kleinere tuinen, voortuinen of in de buurt van terrassen. Een achtergrond van donkere struiken of hagen kan de heldere bloemen van de toverhazelaar nog meer laten opvallen. Let op: deze plant houdt niet van verplanten, dus kies zorgvuldig de locatie.

    Hamamelis x intermedia - Een Bijzondere Variëteit
    Bijzonder in onze collectie is de Hamamelis x Intermedia "Arnold Promise". Deze unieke varianten zijn als hoogstam gekweekt vanuit de originele stam en zijn een waar pronkstuk in de tuin. Met een hoogte van ongeveer 4 meter na 15 jaar zijn deze exemplaren een echte sierwaarde voor elke tuin.

    Snoeien van Toverhazelaar
    Door zijn langzame groei is snoeien van de toverhazelaar vaak niet nodig. Als snoeien toch nodig is, doe dit dan voorzichtig door takken die elkaar kruisen terug te knippen tot op een gezonde, jonge scheut.

    Conclusie:
    De Hamamelis is een unieke en prachtige toevoeging aan elke tuin. Of u nu een ervaren tuinier bent of net begint, de toverhazelaar biedt een vroegbloeiende schoonheid die zeker zal opvallen. Bezoek onze kwekerij en ontdek de verschillende varianten van deze betoverende plant!

    Doorgaan met lezen »
  3. Helleborussen: Betoverende Winterbloeiers voor Kleurrijke Tuinen

    Een Palet van Kleuren in de Winter
    Helleborussen zijn uitzonderlijk omdat ze bloeien in een seizoen waarin de meeste planten rusten. Hun bloemen variëren in spectaculaire kleuren, van zuiver wit en diepzwart tot diverse tinten paars en groen, wat een levendige aanvulling vormt op elke wintertuin.

    Weerbestendige Schoonheden
    Wat Helleborussen echt speciaal maakt, is hun vermogen om te bloeien in barre weersomstandigheden, zelfs in de sneeuw. Deze winterharde planten kunnen lage temperaturen weerstaan, wat ze ideaal maakt voor tuiniers die ook in de winter van bloemen willen genieten.

    Bij ons vindt u een divers assortiment van Helleborussen, perfect voor elke tuinliefhebber. Ontdek onze nieuwste producten, geniet van spannende promoties en vind uw favoriete Helleborussen om uw tuin deze winter te verfraaien.

    Langdurige, Onderhoudsarme Planten
    Helleborussen zijn niet alleen prachtig, maar ook onderhoudsarm, wat ze een uitstekende keuze maakt voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Ze bieden langdurige bloei met minimaal onderhoud, waardoor u gemakkelijk kunt genieten van hun schoonheid zonder al te veel werk.

    Breng een vleugje kleur en elegantie in uw wintertuin met onze prachtige collectie Helleborussen. Met hun unieke vermogen om te bloeien in koude omstandigheden en hun diversiteit aan kleuren, zijn deze winterbloeiers de perfecte aanvulling op elke buitenruimte. Bezoek ons nu om de ideale Helleborussen te vinden en laat uw tuin stralen, zelfs in de koudste maanden.

    Doorgaan met lezen »