• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
 • Contacteer ons
 • Veilig online betalen
 • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
 • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting

Blog

 1. Een lange bloeiperiode, grote bloemen, heldere kleuren en droogteresistentie maken rudbeckia's tot een uitstekende plant voor uw tuin.

  De grote, kleurrijke bloemen van rudbeckia geven een zomerse uitstraling aan elke border. Deze vaste plant heeft margrietachtige bloemen met losse of meer hangende bloemblaadjes die een dik oranjebruin hart omringen. Net een vrolijke zomerhoed! Ze pronken trots in borders en perken. Elke bloem blijft wekenlang mooi en de honinggeur trekt veel bijen, hommels en vlinders naar uw tuin. Het dikke hart is populair voor boeketten en blijft lang na de bloei decoratief in de border, zelfs in de winter.

  De wetenschappelijke naam Echinacea doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Een afkooksel van Echinacea wordt al heel lang gebruikt in kruidenremedies en als homeopathisch middel bij verkoudheid en griep. Rudbeckia wordt gewaardeerd als een robuuste en legendarische borderplant vanwege haar krachtige helende eigenschappen. Het is een echte bloem van kracht.

  De wetenschappelijke naam is afgeleid van het Latijnse "achnos", wat "zee egel" betekent. Het hart van de bloem lijkt op een egel. Echinacea behoort tot de familie van de Asteraceae en komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar negen verschillende soorten op de prairies te vinden zijn.

  Rudbeckia in het kort

  Soorten: 9
  Bloei: Ja
  Bloeiperiode: juli-september
  Locatie: Volle zon
  Winterhard: Ja
  Wintergroen : Geen
  Snoeien: Ja, in het voorjaar en eventueel in de zomer, uitgebloeide bloemen wegsnoeien.
  Kenmerken : Vaste plant

  Hoe groeit Rudbeckia?
  Rudbeckia groeit rechtop en draagt haar bloemen op stevige, vaak vertakte stengels die tot ver voorbij de bladeren reiken. De donkergroene bladeren worden ongeveer 30 cm hoog. Deze vaste plant bereikt zijn volwassen grootte in het voorjaar en verspreidt zich langzaam.

  Welke soorten rudbeckia zijn er?

  • Rode Echinacea (Echinacea purpurea)
   Echinacea purpurea heeft bloemen van 10 tot 12 centimeter breed die op stevige stelen staan. De roze bloemblaadjes hangen iets af of steken horizontaal uit. Het dikke, kegelvormige hart is oranje tot bruin en blijft tot in de winter aan de stengel zitten.
   Bloei: juli-september
   Hoogte: 75-100 cm
  • Rode Echinacea (Echinacea purpurea 'Magnus')
   Echinacea purpurea heeft bloemen van 10 tot 12 centimeter die op stevige stelen staan. De roze bloemblaadjes hangen iets af of steken horizontaal uit. Het dikke, kegelvormige hart is oranje tot bruin en blijft tot in de winter aan de stengel zitten.
   Bloeitijd: juli-september
   Hoogte: 75-100 cm
  • Gele Echinacea (Echinacea paradoxa)
   Echinacea purpurea heeft bloemen van 10 tot 12 centimeter die op stevige stelen staan. De roze bloemblaadjes vallen iets naar beneden of steken horizontaal uit. Het dikke, kegelvormige hart is oranje tot bruin en blijft tot in de winter aan de stengel zitten.
   Bloeitijd: juli-september
   Hoogte: 75-100 cm
  • Witte Echinacea (Echinacea purpurea 'White Swan')
   Echinacea purpurea 'White Swan' is een grote witte paraplu met smalle, sierlijke bloemblaadjes.
   Bloeiperiode: juli-september
   Hoogte: 75-100 cm
  • Groene Echinacea (Echinacea purpurea 'Green Jewel')
   Echinacea purpurea 'Green Jewel' is heel speciaal omdat deze plant lichtgroene bloemblaadjes en een donkergroen hart heeft.
   Bloeiperiode: juli-september
   Hoogte: 75-85 cm
  • Witte Echinacea (Echinacea purpurea 'Alba')
   Echinacea purpurea 'Alba' met grote witte bloemen en een oranje-groen hart.
   Bloeiperiode: juli-september
   Hoogte: 50-75 cm
  • Rode Rudbeckia (Echinacea purpurea 'Fatal Attraction')
   Echinacea purpurea 'Fatal Attraction' bloeit met dieproze bloemen, de bloemblaadjes staan bijna horizontaal. De donkere bloemstelen zijn opvallend.
   Bloeiperiode: juli-september
   Hoogte: 60-80 cm

  De rudbeckia bloem
  De bloem heeft een dik, bolvormig centrum en hangende of bijna horizontale bloemblaadjes. Als de bloem uitgebloeid is, beginnen de bloemblaadjes als een parachute naar beneden te hangen. De zaden rijpen dan in het hart. Echinacea heeft ook dubbele bloemen.

  Wanneer bloeit Rudbeckia?
  De bloemen verschijnen van juli tot september.

  Wat moet ik doen als mijn Rudbeckia uitgebloeid is?
  Als uw Rudbeckia uitgebloeid is, hoeft u niets te doen. De uitgebloeide bloemen blijven lang decoratief dankzij hun dikke hart. U kunt er ook voor kiezen om de verwelkte bloemstengels in de zomer terug te knippen. Doe dit net boven een zijscheut, want de parasol kan nieuwe bloemknoppen gaan produceren.

  Wat is de ideale standplaats voor rudbeckia?
  Voor een goede groei is het belangrijk om de rode parasol op de juiste plek te zetten. Rudbeckia houdt van veel zon en een warme plek. De parasolplant staat het liefst vooraan, zodat de zon ook de bladeren bereikt. Echinacea heeft sterke stengels en is redelijk windbestendig.

  Plant Rudbeckia in vruchtbare, goed doorlatende grond, bij voorkeur kalkrijk. Humusrijke zandgrond heeft de voorkeur. Vochtige kleigrond is niet geschikt. De grond moet droog zijn, vooral in de winter.

  Is Rudbeckia winterhard?
  Ja, Rudbeckia is redelijk winterhard. Bij langdurige vorst kunt u de plant bedekken met stro of bladeren om de wortels tegen de kou te beschermen.

  Is rudbeckia groenblijvend in de winter?
  Nee, de zonnehoed is niet winterhard.

  Hoe verzorg ik Rudbeckia?
  Echinacea is een vaste plant die jarenlang op dezelfde plaats kan blijven staan. Om de plant gezond en in volle bloei te houden, kunt u hem om de drie of vier jaar verdelen. Gebruik hiervoor alleen de buitenste delen van de kluit en plant deze op dezelfde diepte opnieuw uit. Deze iets jongere delen van de rode rudbeckia zullen weer goed groeien. Op deze manier verjongt u de plant en zal uw rudbeckia uitbundig bloeien. De lente (april) is een goed moment om rode rudbeckia te verdelen.

  Eenmaal gevestigd kan rode rudbeckia een zekere mate van droogte redelijk goed verdragen, omdat de wortels diep de grond in gaan. Maar als het lang droog is, kunt u de echinacea water geven. Als het droog weer is, geeft u de planten water als ze beginnen uit te komen. Geef de parasol elk jaar aan het einde van de winter een gemengde organische meststof en een beetje kalk.

  Doorgaan met lezen »
 2. Waarom een Quercus ilex, beter bekend als de steeneik planten?

  1. Duurzaamheid en Weerstand: De Quercus ilex is bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen droge omstandigheden. Deze eigenschappen maken hem ideaal voor landschappen in klimaten met weinig neerslag of voor gebieden waar waterbesparing belangrijk is.

  2. Esthetische Waarde: Met zijn groenblijvende bladeren biedt de Quercus ilex het hele jaar door een esthetische waarde. De dichte, donkergroene bladeren zorgen voor een aantrekkelijk visueel element in tuinen of parken.

  3. Schaduw en Koelte: Dankzij de dichte bladerkroon biedt de steeneik een uitstekende schaduw. Dit maakt hem bijzonder nuttig in warme klimaten, waar schaduwrijke plekken voor verkoeling zorgen.

  4. Ecologische Voordelen: Deze soort biedt onderdak en voedsel voor verschillende soorten wilde dieren, waaronder vogels en insecten. Het planten van Quercus ilex draagt bij aan de biodiversiteit en biedt een natuurlijke habitat voor lokale fauna.

  5. Lange Levensduur en Sterkte: De steeneik is bekend om zijn lange levensduur en sterke hout. Deze kenmerken maken hem niet alleen een duurzame keuze voor landschapsarchitectuur, maar ook een bron van kwaliteitshout voor verschillende toepassingen.

  Samengevat, de Quercus ilex is een veelzijdige boom die zowel praktische als esthetische voordelen biedt, terwijl hij ook bijdraagt aan de ecologische diversiteit en duurzaamheid van een gebied.

  Doorgaan met lezen »
 3. Het aanplanten van een haag met blote wortel is als het orkestreren van een natuurlijke symfonie.

   

  Het Begin: Het planten van een haag begint met het zorgvuldig selecteren van je planten. Blote wortelplanten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, wortels zonder aarde, vaak in rusttoestand. Dit maakt ze niet alleen kosteneffectief maar ook milieuvriendelijk, aangezien er minder grondstoffen worden gebruikt voor hun transport en verpakking.

  De Voorbereiding: Voordat je plant, moet de grond goed voorbereid worden. Het is als het leggen van een fundering voor een huis; het bepaalt de sterkte en gezondheid van je haag. Zorg voor een goed gedraineerde, vruchtbare bodem, vrij van onkruid en puin.

  Het Planten: Als je de Carpinus of Fagus plant, houd dan een bepaalde afstand aan tussen de planten om ze ruimte te geven om te groeien. Dit is het moment waarop je, letterlijk en figuurlijk, de wortels van je toekomstige haag legt. Het is een rustgevende, bijna meditatieve ervaring, waarbij elke plant zorgvuldig in de grond wordt gezet.

  De Groei: In de lente en zomer zul je getuige zijn van hoe je haag tot leven komt. Bladeren ontvouwen zich als groene vlaggen die de komst van warmer weer aankondigen. Carpinus biedt een robuuste groene barrière, terwijl Fagus zich onderscheidt door zijn gladde bladeren en elegante verschijning.

  Het Onderhoud: Een haag is als een levend kunstwerk dat voortdurend verandert en aandacht nodig heeft. Het snoeien van de haag is niet alleen noodzakelijk voor de vorm, maar stimuleert ook de dichtheid en gezondheid van de planten.

  Het planten van een haag met blote wortel is meer dan alleen een toevoeging aan je tuin; het is een investering in de toekomst, een bijdrage aan de biodiversiteit, en een verrijking van je leefomgeving. Met geduld en zorg zal deze natuurlijke afscheiding groeien en bloeien, en getuige zijn van de veranderende seizoenen en de verhalen die in je tuin worden geschreven.

  Doorgaan met lezen »
 4. Black Friday Aanbieding: Ontvang Volumekorting op Alle Planten!

  Black Friday Aanbieding Voorbeeld:

  • Koop 12 voor € 1,42 per stuk
  • Koop 24 voor € 1,39 per stuk
  • Koop 48 voor € 1,34 per stuk
  • Koop 96 voor € 1,27 per stuk
  • Koop 6 voor € 1,85 per stuk
  • Koop 24 voor € 1,76 per stuk
  • Koop 48 voor € 1,66 per stuk
  • Koop 96 voor € 1,56 per stuk

   

  De details vind je terug op elke plantenfiche.

  Dit is de perfecte gelegenheid om je tuin te verrijken, je binnenruimte groener te maken, of cadeaus te scoren voor je vrienden en familie die van planten houden.

  Bij Boom en Plant hebben we een uitgebreide selectie van prachtige planten, waaronder bloeiende planten, vaste planten, sierstruiken en meer. Of je nu op zoek bent naar iets specifieks om je tuin te verfraaien of gewoon wilt profiteren van deze geweldige aanbieding, we hebben voor elk wat wils.

  Waarom kiezen voor Boom en Plant?

  ✅ Breed assortiment van topkwaliteit planten
  ✅ Deskundig advies van onze hoveniers
  ✅ Milieuvriendelijke en duurzame praktijken
  ✅ Snelle en veilige levering bij jou thuis

  Mis deze kans niet om je plantencollectie uit te breiden en te profiteren van de beste Black Friday-deals bij Boom en Plant! 

  Bedankt dat je Boom en Plant hebt gekozen als je partner in groen leven. We kijken ernaar uit om je te helpen bij het creëren van een groene oase in je leven.

   

   

   

   

  Doorgaan met lezen »
 5. De Top 5 Bomen om te Planten in Blote Wortel in België

  Vandaag willen we de schijnwerpers richten op de top 5 bomen die ideaal zijn om in blote wortel te planten in België. Laten we beginnen met het ontdekken van deze prachtige soorten.

  1. Zomereik (Quercus robur)

  De Zomereik is een iconische inheemse boom in België. Met zijn majestueuze verschijning en karakteristieke bladverandering in de herfst is deze boom een populaire keuze. Plant hem in blote wortel voor een sterke start.

  2. Beuk (Fagus sylvatica)

  De Beuk is een favoriet in Belgische bossen en parken. Met zijn glanzende bladeren die in de lente uitlopen en in de herfst prachtig verkleuren, is de Beuk een betoverende aanvulling op elke tuin.

  3. Wilde Kers (Prunus avium)

  De Wilde Kers, ook bekend als de Vogelkers, biedt niet alleen heerlijk fruit maar ook prachtige bloesems in het voorjaar. Plant deze boom in blote wortel voor een rijke oogst en een betoverende tuin.

  4. Haagbeuk (Carpinus betulus)

  De Haagbeuk is een uitstekende keuze voor het creëren van natuurlijke hagen. Met zijn fijngetande bladeren en mooie herfstkleuren is deze boom een duurzame en stijlvolle toevoeging aan elke tuin.

  5. Gewone Esdoorn (Acer platanoides)

  De Gewone Esdoorn, ook bekend als de Noorse Esdoorn, biedt schaduw en een prachtig bladerdak in de zomer. Deze boom staat bekend om zijn mooie, heldergroene bladeren en kan uitstekend in blote wortel worden geplant.

  Waarom Bomen in Blote Wortel Planten?

  Het planten van bomen in blote wortel heeft talloze voordelen. Het is kosteneffectief, milieuvriendelijk en bevordert een gezonde groei. Het is een populaire methode om bomen te planten, vooral tijdens het plantseizoen in de herfst en winter.

  Plant Tips

  • Graaf een voldoende diep plantgat.
  • Zorg voor goede grondbewerking en meng compost voor voedingsstoffen.
  • Plaats de boom in het gat en spreid voorzichtig de wortels uit.
  • Vul het gat met aarde en druk lichtjes aan.
  • Geef royaal water na het planten en mulch om vocht vast te houden.

  Dit zijn enkele van de beste bomen om in blote wortel te planten in België. Overweeg deze prachtige soorten voor je tuin en draag bij aan een groenere en gezondere leefomgeving.

  Doorgaan met lezen »
 6. Waarom november een geweldige maand is om fruitbomen te planten

  Het planten van fruitbomen in november is om verschillende redenen een goede keuze. Hier zijn enkele redenen waarom november een geschikte tijd kan zijn om fruitbomen te planten:

  Optimale Bodemtemperatuur: In november is de bodem meestal nog warm van de zomer en herfst. Warme grond bevordert de wortelgroei van fruitbomen. Dit is belangrijk omdat een sterker wortelstelsel de boom beter zal helpen om voedingsstoffen en water op te nemen, wat de overlevingskansen van de boom vergroot.
  Vochtige Herfstgrond: De herfstmaanden brengen vaak meer regen met zich mee, wat zorgt voor vochtige grond. Dit is gunstig voor nieuwe aanplantingen, omdat het de bomen helpt om zich te vestigen en hun wortels dieper te laten groeien voordat de winter aanbreekt.
  Mild Herfstweer: In november kan het weer nog vrij mild zijn, wat het planten gemakkelijker en aangenamer maakt. Het geeft de bomen de kans om te wennen aan hun nieuwe omgeving voordat de strenge winterkoude aanbreekt.
  Vroege Voorbereiding voor het Voorjaar: Door fruitbomen in november te planten, hebben ze voldoende tijd om te acclimatiseren en hun wortelsysteem te ontwikkelen voordat het voorjaar aanbreekt. Dit kan leiden tot een gezonde groei en een betere oogst in het volgende groeiseizoen.
  Beschikbaarheid van Plantmateriaal: In sommige kwekerijen is het aanbod van fruitbomen in november groter, omdat dit het traditionele plantseizoen is voor veel boomkwekerijen. Je hebt dus mogelijk een breder scala aan fruitboomvariëteiten om uit te kiezen.

  Je investeert in de toekomst van je tuin en geniet binnenkort van de vruchten van je arbeid. De herfstgrond is vochtig, het weer is mild en de bomen hebben tijd om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Waar wacht je nog op? Ga naar onze catalogus fruitbomen!

  Doorgaan met lezen »
 7. Herfst in de Tuin: Snoeien, Plantenverzorging, en Voorjaarsbloembollen Voorbereiden

  1. Strategisch Snoeien:

  Zomerbloeiers: Voer een lichte onderhoudssnoei uit op zomerbloeiende heesters, waarbij je de takken die hebben gebloeid met 20 cm inkort. Verwijder dode of beschadigde takken, maar bewaar de hoofdsnoei voor de late winter.
  Besdragende Bomen: Vermijd snoeien om vogels een voedselbron te bieden.
  Voorjaarsbloeiers: Snoei deze niet in de herfst, omdat je anders de bloei voor het volgende seizoen riskeert.


  2. Hosta's Verjongen:

  Deel je hosta's elke 6-7 jaar in de vroege herfst om hun groei en vitaliteit te bevorderen.


  3. Kleine Ruimte, Grote Oogsten:

  Optimaliseer je ruimte met dwerg- of zuilvormige fruitbomen en kleine struiken, perfect voor stadstuinen of balkons.


  4. Kas Klaren:

  Maak je kas winterklaar door dode planten te verwijderen, oppervlakken te reinigen en installaties te controleren.


  5. Voorjaarsbloembollen Planten:

  De herfst is dé tijd om voorjaarsbloembollen te planten. Kies voor een diversiteit aan tulpen, narcissen, hyacinten, en krokussen om een kleurrijk voorjaarsdisplay te garanderen. Plant de bollen op de aanbevolen diepte en houd rekening met de zon- en schaduwbehoeften. Bedek ze met een rijke laag mulch om ze te beschermen tegen winterse temperaturen en om te zorgen voor voeding wanneer ze beginnen te groeien in het vroege voorjaar.
  Door je tuin in de herfst goed te onderhouden en voor te bereiden, zet je de toon voor een bloeiend nieuw seizoen. Deze praktische en tijdige tips zijn bedoeld om tuiniers van alle niveaus te helpen hun tuinen te verzorgen en tegelijkertijd de schoonheid en biodiversiteit voor het volgende groeiseizoen te maximaliseren.

  Doorgaan met lezen »
 8. Groen het Hele Jaar Door: Ontdek Onze Wintergroene Bodembedekkers!

  Wintergroene bodembedekkers zijn niet alleen esthetisch verrijkend, maar ze zijn ook praktisch. Ze helpen de grond te beschermen tegen erosie, behouden vocht en voorkomen dat onkruid ruimte krijgt om te groeien. Dit betekent minder onderhoud en meer tijd om van je prachtige buitenruimte te genieten.

  Bovendien zijn onze bodembedekkers geselecteerd voor hun weerstand tegen koude temperaturen. Ze zijn robuust en kunnen strenge winters overleven, waardoor ze een betrouwbare aanvulling zijn op je tuin. Of je nu op zoek bent naar iets om schaduwrijke gebieden op te vullen of je tuinontwerp een extra dimensie van textuur en kleur te geven, er is een wintergroene bodembedekker die aan je behoeften voldoet.

  Met onze collectie wintergroene bodembedekkers kun je kiezen uit een scala aan opties, elk met unieke eigenschappen die passen bij verschillende landschapsdesigns. Van de duurzame Vinca minor 'Gertrude Jekyll' met haar charmante witte bloemen tot andere betrouwbare soorten die bekend staan om hun bladtexturen en -kleuren.

  Investeer in groen dat blijft. Kies voor onze wintergroene bodembedekkers en transformeer je tuin in een betoverende ruimte, ongeacht het seizoen. Ontdek vandaag nog het perfecte groen voor jouw ruimte!

  Doorgaan met lezen »
 9. Met warme groeten van de herfst!

  Met het wegzakken van de zomerhitte en de komst van de herfst, is het tijd om de tuin voor te bereiden op een nieuw seizoen vol kleur en textuur. Ontdek onze gids voor herfstplanten, siergrassen en bloembollen die je tuin laten stralen in het herfstlicht.

  Herfstplanten:

  Heesters met Herfstkleuren:
  Herfst is het seizoen van de kleurverandering, en heesters spelen hier perfect op in. Denk aan de dieprode bladeren van de Japanse esdoorn (Acer palmatum) en de gouden tinten van de Kornoelje (Cornus).

  Siergrassen:
  Siergrassen voegen beweging en elegantie toe aan je tuin. Kies voor Pampasgras (Cortaderia) met zijn zachte pluimen of het sierlijke Rietgras (Calamagrostis) voor een prachtig herfstlandschap.

  Vaste Planten voor de Herfst:
  Overweeg Vaste Planten zoals Rudbeckia (Zonnehoed) met zijn stralende gele bloemen en Sedum met zijn roze bloemschermen. Beide bloeien rijkelijk in de herfst.

  Sierstruiken:

  Forsythia (Forsythia intermedia):
  Deze sierstruik bloeit vroeg in de lente, maar verrast in de herfst met opvallende bladkleuren, variërend van geel tot paars.

  Hortensia (Hydrangea):
  Hortensia's zijn bekend om hun weelderige bloemen in de zomer, maar in de herfst veranderen de bloemen in mooie herfsttinten, een ware traktatie voor het oog.

  Bloembollen voor het Voorjaar:

  Tulpen (Tulipa):
  Plant tulpenbollen in de herfst voor een kleurrijke en levendige tuin in het vroege voorjaar. Kies uit een scala aan kleuren en variëteiten.

  Narcissen (Narcissus):
  Deze bloembollen voegen helderheid toe aan je tuin wanneer de lente aanbreekt. Kies voor klassieke gele narcissen of speel met witte en roze variëteiten.

  Bereid je tuin voor op een kleurrijk herfstseizoen en anticipeer op een prachtige bloei in het komende voorjaar met deze selectie van herfstplanten, siergrassen en bloembollen. Vergeet niet voldoende aandacht te besteden aan de verzorging en het onderhoud voor een gezonde en bloeiende tuin.

  Doorgaan met lezen »
 10. Ben je op zoek naar de perfecte manier om je tuin te verrijken met elegantie en natuurlijke schoonheid?

  Onze Speciale Aanbiedingen:

  • 5% Korting op 12 Stuks: Bij aankoop van 12 stuks siergrassen ontvang je automatisch een korting van 5%. Dit is de perfecte gelegenheid om je tuin te transformeren met een selectie van je favoriete siergrassen.
  • 10% Korting op 48 Stuks: Voor degenen die groots durven te dromen, hebben we een speciale beloning. Koop 48 stuks siergrassen en ontvang een indrukwekkende korting van 10%. Dit is de kans om je tuinlandschap groots te maken en te besparen!

  Hoe Werkt Het?

  Blader door onze diverse collectie siergrassen en kies je favorieten.
  Voeg 12 of 48 stuks toe aan je winkelwagen om te profiteren van de korting.
  Je korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

  Waar Wacht Je Op?

  Haal het meeste uit je tuin en bespaar terwijl je dat doet! Onze siergrassen zijn van topkwaliteit en zullen je tuin het hele jaar door verfraaien. Of je nu een beginnende tuinier bent of een doorgewinterde expert, onze selectie heeft voor elk wat wils.

  Profiteer van deze unieke kans om je tuin te transformeren met prachtige siergrassen. Bestel vandaag nog en geniet van de magie van een weelderige, levendige tuin. Bespaar 5% op 12 stuks of maar liefst 10% op 48 stuks siergrassen!

  Populaire siergrassen

  De populariteit van siergrassen kan variëren afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeuren, maar hier zijn vijf veelvoorkomende en populaire siergrassen die vaak in tuinen worden verkocht:

  • Pennisetum alopecuroides: is een van de meest geliefde siergrassen vanwege zijn elegante uitstraling. Het heeft pluimvormige bloeiwijzen die lijken op fonteinen en zorgen voor een sierlijke, luchtige sfeer in de tuin.
  • Miscanthus sinensis: is een groot, sierlijk gras met prachtige pluimen. Het heeft verschillende variëteiten met diverse groottes en kleuren, waardoor het veelzijdig is in landschapsontwerp.
  • Calamagrostis acutiflora: is een rechtopstaand siergras met smalle, opgaande bloeiaren. Het staat bekend om zijn strakke, rechtopstaande groeiwijze en wordt vaak gebruikt in moderne tuinontwerpen.
  • Carex: Er zijn veel soorten Carex-siergrassen beschikbaar, waaronder Japanse Zegge (Carex morrowii) en Pennings Zegge (Carex pendula). Ze zijn gewaardeerd om hun grasachtige bladeren en compacte groei.
  • Hakonechloa macra (:  is een laagblijvend siergras met sierlijke, overhangende bladeren. Het wordt vaak gebruikt als bodembedekker en voegt een vleugje elegantie toe aan schaduwrijke tuinen.

  Waarom Siergrassen Planten in September: Een Slimme Stap naar een Prachtige Tuin

  September markeert het begin van de herfst - al zijn de temperaturen er nog niet naar - een seizoen van verandering in je tuinlandschap. Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor koeler weer, is dit het perfecte moment om siergrassen in je tuin te planten. Waarom? Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom september het ideale tijdstip is om siergrassen te introduceren.

  • Mildere Temperaturen: In september beginnen de temperaturen te dalen na de zomerhitte. Deze mildere weersomstandigheden bieden de ideale omgeving voor de inworteling van nieuwe siergrassen. De planten hebben voldoende tijd om te vestigen voordat de winter aanbreekt.
  • Geoptimaliseerde Groei: Siergrassen die in september worden geplant, hebben de kans om zich te vestigen voordat de groeiperiode van het volgende voorjaar begint. Dit geeft ze een voorsprong en zorgt voor een gezonde, weelderige groei in het komende seizoen.
  • Bodemvoorbereiding: Tegen de tijd dat september aanbreekt, heb je mogelijk al wat voorbereidend werk gedaan aan de bodem in je tuin. De grond is nog steeds warm genoeg voor wortelgroei, waardoor de siergrassen een stevige basis krijgen voor hun groei.
  • Herfstkleuren en Textuur: Siergrassen voegen in de herfst niet alleen textuur toe aan je tuin, maar ze bieden ook prachtige herfstkleuren. Met siergrassen in je tuin kun je genieten van hun rijke gouden, brons en roodachtige tinten terwijl het seizoen verandert.
  • Laatbloeiende Schoonheid: Sommige siergrassen, zoals Panicum virgatum (Switchgrass) en Miscanthus sinensis (Chinees Riet), bloeien pas laat in de zomer of het vroege najaar. Door ze in september te planten, kun je genieten van hun bloeiende pracht tijdens de overgang naar de herfst.
  • Winterinteresse: Siergrassen bieden ook winterinteresse in je tuin. Zelfs na de bloei behouden ze vaak hun sierlijke vorm en textuur, waardoor ze een visuele aantrekkingskracht hebben in de koudere maanden.

  Kortom, september is de perfecte tijd om siergrassen in je tuin te introduceren. Door nu te planten, creëer je een prachtige buitenruimte met gezonde, goed gevestigde siergrassen die gedurende de herfst en winter indrukwekkende schoonheid en textuur zullen bieden. Dus ga aan de slag en transformeer je tuin met siergrassen deze september!

  Doorgaan met lezen »