• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
 • Contacteer ons
 • Veilig online betalen
 • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
 • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting

Blog

 1. Een blikvanger in je tuin? De hortensia

  Hortensia 'Annabelle'
  De Hydrangea arborescens 'Annabelle', ook wel hortensia ‘Annabelle' genoemd, is ondertussen een klassieker onder de hortensia’s. De Annabelle is een grote struik met grote, witte, ronde bloemen die lang mooi blijven. Deze tuinhortensia is winterhard en geeft elk jaar bloemen.

  Het is een zomerbloeier (juli-augustus) die zich zowel in de schaduw als in halfschaduw goed voelt. In de nazomer en het begin van de herfst kent de Annabelle een roomkleurige en groene uitbloei. Snoei tegen het einde van de winter.


  Een hortensia planten op de juiste standplaats
  Voor je kan beginnen planten moet je natuurlijk eerst een hortensia kopen. Welke je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Zoals gezegd is de Annabelle een populaire keuze maar ook de andere soorten hortensia’s zijn meer dan de moeite waard. Welke je ook kiest, het is belangrijk dat je gezonde plantjes koopt, d.w.z. zonder bruine of dorre bladeren.

  Waar?
  Halfschaduw is de ideale standplaats voor een hortensia, maar je kan hem ook in de schaduw planten. Sommige soorten (zoals de Annabelle) verdragen flink wat zonlicht (als er voldoende water wordt gegeven). Toch plant je een hortensia best in het noorden of westen voor de beste kans op succes.

  Wanneer?
  Je kan hortensia’s planten op zowat elk moment van het jaar (als het niet vriest) maar de beste periode is, net zoals voor het snoeien van de hortensia, in maart-april.

  Andere soorten hortensia
  Naast de Hydrangea Annabelle bestaan er nog tal van andere, mooie soorten hortensia:

  • Hydrangea macrophylla. Deze zomerbloeiende hortensia is verkrijgbaar in verschillende kleuren en bloeivormen. Er zijn varianten met een grote, bolle bloei met vooral steriele bloemen of varianten met een sering-vormige bloei. ‘Ayesha’ is een seringbloemige cultivars met een mooie witte bloei. Minder winterhard. Houdt van een beschutte plek.
  • Hydrangea paniculata. Grote heester met donkergroen blad. ‘Grandiflora’ vormt grote, kegelvormige pluimen witte bloemen die tegen het einde van de zomer verkleuren naar rozerood. ‘Unique’ is een gelijkaardige cultivar met nog grotere bloemen.
  • Hydrangea involucrata. Mooi gevormd, licht- tot donkergroen blad. Deze hortensia houdt van een plek in de zon of in de lichte schaduw. Ze vertoeft graag in voedzame, vochthoudende, maar toch goed doorlatende grond. ‘Hortensis’ bloeit op het einde van de zomer met trossen roomkleurige, roze en groene bloemen.
  •  

  Hoe?
  Maak een ruim plantgat, ca. 2x zo breed en diep als de pot groot is.
  Vul het plantgat voor de helft met compost en potgrond.

  Verzorging van de hydrangea: zo moet je een hortensia snoeien
  Snoei in februari-maart tot op een drietal ogen of zo’n vijftiental centimeter van de grond. Een hydrangea bloeit op jong hout en mag dus elke lente helemaal kort geknipt worden. Verwijder de uitgebloeide bloemen.

  Doorgaan met lezen »
 2. Uw tuin klaarmaken voor de lente: waar moet u beginnen?

  De lente wordt vaak geassocieerd met het schoonmaken en opruimen van het huis. Maar de komst van het zomerseizoen betekent ook leven in de tuin, de eerste momenten op het terras, een gezellig balkon en de bloei van planten.


  Wanneer moet u uw tuin voorbereiden op de lente?

  Het slechte weer van de herfst, de kou van de winter en de strenge vorst laten vaak veel sporen na in de tuin. Zodra de winter voorbij is, kunt u de schade van het winterseizoen herstellen en uw tuin er weer als nieuw uit laten zien. Maart, april en mei zijn de belangrijkste maanden van het jaar voor de vegetatie. Vanaf maart moet u beginnen met tuinieren: schoonmaken, snoeien, dode bladeren verzamelen, enz. De winter moet worden schoongeveegd om de lente te verwelkomen.

  Hoe maak je je tuin klaar voor de lente

  Om uw tuin klaar te maken voor de lente, moet u het juiste materiaal in handen krijgen. Gereedschap om te snoeien, een snoeischaar, handschoenen om onkruid op natuurlijke wijze te verwijderen, een spade om de grond te verbeteren... Zodra het beste gereedschap is verzameld, moet u uw tuin stap voor stap opknappen. Begin met de bomen en hun dode takken, wied vervolgens de tuin en bereid de grond voor op het planten van toekomstige planten voordat u de beplanting voor de moestuin organiseert.


  In maart dode takken en beschadigde stammen terugsnoeien

  Hiervoor moet u eerst snoeien en terugsnoeien. De planten hebben in deze winterperiode soms veel te lijden gehad, wat niet erg bevorderlijk is voor de ontwikkeling van planten en struiken. U kunt dan dode of beschadigde takken of droge stengels terugsnoeien. Neem de tijd om deze snede met een snoeischaar te maken, zodat de plant bij het teruggroeien geen last heeft van dit deel.


  Bereid de grond voor op de lente met wieden

  Het heeft geen zin om beplanting te plannen als uw grond er niet klaar voor is. Daarom moet u de grond wieden en schoonmaken. Door onkruid te verwijderen, geeft u de grond rust en regeneratie. In plaats van deze voedingsstoffen onnodig aan te spreken om nutteloze planten te voeden, zal hij zijn energie sparen om nieuwe gewassen te kunnen herbergen.


  De grond van uw voorjaarstuin voorbereiden op vaste planten

  Draai de grond om met spaden of met een grondfrees als u een groot perceel hebt. Dit breekt de kluiten en maakt de grond losser. Hij zal beter belucht zijn en u zult minder moeite hebben om in het voorjaar te planten. Herdefinieer uw gewassen! Om de bodem niet uit te putten, is het raadzaam de plaats van uw gewassen van jaar tot jaar te veranderen. Roteer uw gewassen om de bodem rust te gunnen, want niet alle planten hebben dezelfde behoeften. Als u een schoon gazon wilt beginnen, keer de grond dan om, zodat u op zonnige dagen kunt planten. En als u de grond aantrekkelijker wilt maken, kunt u ook een gat graven voor een kleine tuinvijver! Dit is de beste tijd hiervoor.


  Snoei fruitbomen voor een betere opbrengst in het voorjaar

  Fruitbomen moeten worden gesnoeid voor een betere opbrengst in het voorjaar en de zomer. Door u te concentreren op bepaalde takken kunnen de vruchten zich ontwikkelen en groter worden. Snoei ook uw rozenstruiken terug, die deze opfrisbeurt zullen waarderen. Dit snoeien zal uw tuin ook een duidelijker uitzicht geven. U zult er met plezier naar kijken, ook al zijn de bloemen en vruchten nog niet aanwezig.

   

  Bereid de moestuin vanaf maart voor met zaden en zaailingen

  Dat het nog koud is, betekent niet dat je niet moet beginnen met planten, zodat je moestuin je vanaf het begin van de zomer van groenten kan voorzien! Ontkiem je aardappelen in je kelder of begin je bollen te planten als je een beschutte, warme plek hebt. Begin uw gewassen in potten met een mengsel van aarde en zand. Zo zijn uw planten klaar om te bloeien zodra de eerste dagen van de lentezon aanbreken! Denk er ook aan uw zaden te bestellen en uw zaaien te plannen.

   

   

  Doorgaan met lezen »
 3. Top 10 Vaste Planten

  Vaste planten zorgen voor verrassende en veelzijdige bloemfeesten. Het lijkt misschien alsof ze dood gaan in de winter, maar ze blijven ondergronds leven. Vanaf het voorjaar verrassen ze je weer met nog mooiere en sterkere bloemen. Ieder jaar ziet je tuin er net weer even anders uit. Dat maakt vaste planten zo leuk.

  Top 10

  1. Geranium 'Rozanne' - Ooievaarsbek

  2. Liriope muscari - Leliegras

  3. Salvia nemorosa - Salie

  4. Lavandula angustifolia 'Hidcote' - Lavendel

  5. Anemone - Vrouwenmantel

  6. Verbena bonariensis - IJzerhard

  7. Nepeta faassenii - Kattenkruid

  8. Echinacea purpurea - Zonnehoed

  9. Agastache 'Black Adder' - Anijs- of Dropplant

  10. Armeria maritima 'Splendens' - Engels gras

   

  Enkele tips

  -Let bij het beplanten van je tuin niet alleen op kleur en geur, maar ook op vorm en hoogte. Afwisseling in soorten en maten maakt een border spannend.
  -Is de grond in je tuin niet zo vruchtbaar? Geef tijdens het groeiseizoen wat mest aan de vaste planten voor het mooiste bloeiresultaat.
  -Verwijder na de bloei de oude bloemen, dan word je beloond met een tweede bloeironde.
  -Weet je niet precies waar je een vaste plant in de tuin wilt zetten? Plant de vaste plant tijdelijk met pot en al in de grond. Daarna kun je beslissen of de plek ook goed is om de plant er aan te planten, zonder dat de wortels stuk gaan. Geef na het planten wat extra water voor een goede groeistart.

  Doorgaan met lezen »
 4. Nu vaste planten planten²?

  Vaste planten en sierstruiken kun je het hele jaar door in pot kopen. Het best koop je ze vóór het groeiseizoen. Dat betekent dus: in de herfst of de winter of het vroege voorjaar. Het beste is als ze voor de winter kunnen vastzetten (wortelen). Koop je vaste planten en sierstruiken in de zomer, dan worden het sprieterige plantjes. Ze zullen wel wat bloeien, maar komen niet echt tot hun recht.

  Het begin van het groeiseizoen
  Als je de plant in januari, februari, maart of april koopt (en uiteraard bij vorstvrij weer in de grond zet), kan de plant meteen aanslaan als het groeiseizoen begint. Vaak kun je dan ook zien of er wel leven in zo’n potje zit. Komt de plant boven, dan gaat hij meteen door als je hem uitplant.

  Een handige richtlijn is: je moet ze uiterlijk geplant hebben voor er blad aan de bomen verschijnt. Dan begint je border ook met groeien. Plant je hem later, dan blijft de plant achter (hij groeit niet gelijk op) en kan in de verdrukking komen in de groeiende border.

  Daarom kun je vaste planten en sierstruiken ook beter niet in de zomer kopen, want dan zijn ze in het voorjaar uitgelopen in het potje en is al een deel van de kracht verloren. Zo’n pot bevat niet genoeg grond en ruimte. Maar plant je hem dan uit, dan krijg je in de herfst een volle plant. Dat is te laat voor dit seizoen; dan heb je pas een jaar later een mooie volle plant.

  Zorg dat je grond goed voorbereidt voordat je de planten koopt en uitplant. Spit mest onder en maak de grond lekker los.

  Moet je planten meteen uitplanten als je ze koopt?
  Het heeft overigens geen haast om de planten na aankoop meteen uit te planten. Misschien staan ze al wel twee jaar in een pot. Maar hoe eerder ze in de volle grond staan, hoe beter ze zullen uitgroeien. Daarom raden we u aan om ze wel zo snel mogelijk uit te planten.

  Kleine tip is om een stukje in de border vrij te maken, en de plantjes met potjes en al op de goede plek neer te zetten. Zo kun je goed de afstand tussen de planten bepalen, en de planten mooi gelijkmatig verdelen, doe niets met de wortels als je de planten uitplant, druk simpelweg iets op de zijkanten van de pot, zodat de plant er makkelijker uit kan. Vervolgens kun je de planten inplanten.

  Meegekomen onkruid
  Belangrijk: kijk goed of er geen onkruid in de potjes zit. Haal dit weg voordat je de plant in de grond zet. Levermos wil bijvoorbeeld nog weleens meekomen, maar dat is echt vervelend om in je tuin te hebben. Let erop dat je het onkruid in de container gooit. Doe je het op de composthoop, dan kun je het alsnog in de tuin krijgen.

  Wat zijn jouw favoriete vaste planten?

  Doorgaan met lezen »
 5. Magnolia's voor altijd!

  Magnolia's zijn bomen die vaak vroeg bloeien, zo spectaculair en gul dat ze sommige kunstenaars hebben geïnspireerd! In het voorjaar en de zomer openen hun delicaat geurende grootbloemige bloemen in uitlopende tulpen of sterren, variërend van zuiver wit tot rozewit en bijna zwartpaars, afhankelijk van de variëteit.

  Er zijn twee hoofdtypen magnolia's: bladverliezende magnolia's, zoals Magnolia soulangeana, die in het vroege voorjaar bloeien en zeer geschikt zijn voor kleine tuinen, en groenblijvende magnolia's, zoals Magnolia grandiflora, die in de zomer bloeien.

  Van kleine struiken van 2,5 tot 5 meter hoog tot grote bomen van 10 tot 20 meter hoog, hun altijd groene sierlijke uiterlijk is geschikt voor tuinen van alle groottes, van de kleinste tot de grootste parken. Door hun veelzijdige karakter en hun weerstand tegen vervuiling zijn ze onmisbaar in stadstuinen.

  Een must in lentetaferelen, ze zijn thuis in natuurlijke tuinen, omringd door voorjaarsbollen; narcissen, botanische tulpen...

  Prachtig in afzondering op een strategische plaats in de tuin om te profiteren van hun uitbundige bloei, in een bloeiende haag of in een groot bed in gezelschap van heidestruiken zoals Rhododendrons en Camelia's, kleine Magnolia's zoals M. stellata kunnen ook in potten op een terras worden gekweekt.

  Ze groeien gemakkelijk in de zon of halfschaduw, beschut tegen koude en droge wind, in frisse, humusrijke grond met een neutrale of zure tendens, en zijn bovendien zeer winterhard, waardoor ze weinig eisen stellen aan het klimaat.

  Onderhoud, planten en snoeien, hier zijn onze tips voor het succes van uw magnolia's, deze prachtige bloeiende bomen. Van Magnolia grandiflora tot bladverliezende magnolia's, ontdek onze prachtige collectie magnolia's tegen scherpe prijzen.

  • Het geslacht magnolia bestaat uit ongeveer 125 soorten bladverliezende en groenblijvende bomen en struiken, die spontaan groeien in bossen, struiken en rivieroevers in Azië, en van Noord-Amerika tot de zuidelijke tropische gebieden van Zuid- en Midden-Amerika. Magnolia's zijn op grote schaal geacclimatiseerd in onze tuinen en zijn een van de weinige sierheesters die bestand zijn tegen stedelijke luchtvervuiling.
  • De grootbloemige Magnolia of Magnolia grandiflora is de bekendste en grootste van de Magnolia-familie, die onderverdeeld is in twee soorten magnolia's; bladverliezende Magnolia's uit Azië, zoals de Magnolia de Soulanges of Magnolia soulangeana, die in het vroege voorjaar bloeien voordat de bladeren verschijnen, en groenblijvende Magnolia's uit Amerika, die in de zomer bloeien, zoals Magnolia grandiflora, met zijn grote tulpvormige bloemen.
  • De grootte van magnolia's varieert per soort en variëteit. Sommige zijn klein (M.stellata, M (x) loebeneri) en worden niet hoger dan 3 meter, waardoor ze ideaal zijn voor kleine tuinen en grote bakken. De middelgrote zijn tussen de 3 en 5 meter hoog en de grote bomen zoals Magnolia grandiflora kunnen in hun natuurlijke omgeving wel 30 meter hoog worden.
  • Afhankelijk van de variëteit kunnen ze langzaam groeien, vooral in de eerste jaren na het planten, maar hun levensduur wordt alleen geëvenaard door hun levensduur als honderdjarige. En hoe ouder de magnolia's worden, hoe uitbundiger ze bloeien. De groei vertraagt dan soms tot het punt dat hij er stagneert. Het wortelstelsel is plat, vaak ondiep behalve bij de grotere soorten, en vaak verspreid.
  • Magnolia's vormen sierlijke, vertakte bomen met een van nature ronde vorm en een min of meer spreidende, luchtige, opgaande of piramidale groeiwijze. Ze zijn vaak groter dan ze breed zijn en hebben een bossige groeiwijze met mooie, lichte takken die vanaf de basis goed in balans zijn. Sommige groeien op een enkele stam.
  • De magnolia is een van de oudste bloeiende bomen. Of ze nu bladverliezend of groenblijvend zijn, ze hebben allemaal in het voorjaar of de zomer een weelderige tulpvormige of stervormige bloei die de hele plant bedekt.
  • De meeste bladverliezende soorten bloeien vroeg, soms net uit de winter, terwijl de groenblijvers zomerbloeiers zijn, met grote, solitaire, tulpachtige 'bekerbloemen' die van juni tot september verschijnen.
  • Sommige, zoals Magnolia grandiflora, doen er meerdere jaren over om te bloeien, soms wel 5 jaar of meer, terwijl andere, zoals Magnolia x stellata 'Gold Star', in de eerste jaren na aanplant bloeien.
  Doorgaan met lezen »
 6. Top 5 Rijkbloeiende struiken voor structuur in je tuin

  Rijkbloeiende struiken
  Vrijwel altijd vullen vaste planten het grootste deel van de border. Daar is niets mis mee, maar het loont de moeite om ook eens te kijken naar kleinere, rijkbloeiende struiken.


  Vlinderstruik, dwergsering 
  Vanwege hun lange en rijke bloei zijn heesters zoals vlinderstruik en dwergsering en waardevolle aanvulling. Bovendien geven ze de border ‘ruggengraat’ in de winter.


  Wintergroene struiken
  Je hebt ook struiken met mooi blad, die zorgen voor een lange periode van sierwaarde. Met bladhoudende heesters als Abelia, Skimmia of Viburnum tinus ‘Gwenllian’ (tot 120 centimeter) breng je een wintergroene blikvanger in de border. Deze struiken zijn het hele jaar mooi en dat is zeker een voordeel in een wat kleinere tuin. Nog een voordeel: struiken maken een border onderhoudsvriendelijker. Ze hebben geen steun nodig en je hoeft ze niet uit de grond te halen om ze te scheuren.

  Hibiscus syriacus ‘Woodbridge’
  De tuinhibiscus is een middelgrote struik, die opvalt vanwege de late bloei. De grote, rozerode bloemen hebben een rood hart. ‘Blue Chiffon’ is een nieuwe cultivar met halfgevulde, violetblauwe bloemen. Bij voorkeur niet te veel snoeien, dan blijft de natuurlijke groeivorm behouden.
  Hoogte: tot 2,5 m; bloei: aug-okt.

  Hydrangea paniculata pinky winky

  Een redelijk compacte pluimhortensia met wat lossere bloempluimen, die van wit naar roze kleuren. Vaak met een nabloei tot in oktober. Kan elk voorjaar sterk worden gesnoeid en is daarom makkelijk te combineren met vaste planten.
  Hoogte: tot 1,5 m; bloei: juli-sep.

  Sambucus nigra black lace

  Een vlier met donker, kantachtig ingesneden blad en kleine witte tot roze bloemen in brede schermen. Later zwarte bessen. Kan uitgroeien tot een forse struik. Bij regelmatig terugsnoeien in het vroege voorjaar blijft hij compacter.
  Hoogte: tot 4 m; bloei: juni-juli.


  Viburnum plicatum ‘Mariesii’

  De bloemen van de Japanse sneeuwbal zitten in vlakke schermen met langs de rand een krans van grotere, steriele bloemen. Soms volgen er rode bessen. Kan 2 m breed worden, met bijna horizontaal geplaatste takken. Fraaie herfstkleur.
  Hoogte: tot 2 m; bloei: mei-juni.

  Abelia x grandiflora

  Een brede, wintergroene struik met donkergroen, glimmend blad aan rode takken. De kleine bloemen zijn wit tot lichtroze en geven een bescheiden effect, maar de bloeiperiode is lang. De cultivar ‘Edward Goucher’ (100 cm) bloeit roze. Abelia kan ’s winters invriezen maar loopt bijna altijd weer uit.
  Hoogte: tot 2 m; bloei: juni-okt.

  Doorgaan met lezen »
 7. Top 5 romantische planten voor Valentijnsdag

  Wat als je je geliefde dit jaar eens een tuinplant cadeau geeft? Daar kan hij/zij een veel langere poos van genieten. En het kan heel romantisch zijn. Denk aan de favoriete plant van je lief in een pot. Behalve de bekende rozen, is er nog volop keuze, daarom hebben we speciaal voor Valentijn een top 5 samengesteld van tuinplanten die iets met liefde te maken hebben.

  1. Brandende liefde (Lychnis)
  De Lychnis chalcedonia is een vrolijke winterharde tuinplant met dieprode bloemen in de zomermaanden. Alleen al om de naam (Brandende liefde) hoort hij in dit rijtje thuis. Het is een uniek cadeau en kan zowel in pot als in de grond. Zet hem in de zon of halfschaduw voor het mooiste resultaat.
  2. Afrikaanse lelie (Agapanthus)
  De Agapanthus komt uit het Grieks en betekent 'Bloem van de liefde'. Niet alleen om die reden hoort hij in dit rijtje thuis. De Afrikaanse lelie is namelijk een uitbundig bloeiende vaste plant en staat de hele zomer prachtig in bloei. Verkrijgbaar met witte of paarse bloemen, zoals deze Agapanthus africanus 'Blue Umbrella'. Plant op een warm en zonnig plekje in goed doorlatende grond.
  3. Passiebloem (Passiflora)
  Passiebloem komt oorspronklijk uit Zuid-Amerika. Het is een erg bijzondere klimplant om cadeau te geven. Daarnaast blijkt de bloem een geneeswerkende kracht te hebben voor het hart en tegen stress. Plant deze klimmer op een zonnige en beschutte plek. Zet de plant in de winter binnen, of zorg voor bescherming bij de voet.
  4. Sering
  Met een sering hoef je niet lang te wachten tot de prachtige bloei. Deze heester bloeit namelijk vaak al in april en mei. De syringa vulgaris heeft de grootste bloemen die het sterkst geuren. Wist je dat de sering symbool staat voor het geluk en de onschuld van de eerste liefde?
  Bijvoorbeeld de bijzonder mooie Syringa vulgaris 'Sensation' Plant de sering op een zonnig plekje in een kalkrijke en lichtzure grond.
  5. Hibiscus
  De uitbundigheid van de bloei van de Hibiscus laat het al zien, de hibiscusbloem staat symbool voor uitzonderlijke schoonheid, vreugde en liefde. Bijvoorbeeld de Hibiscus syriacus 'Red Heart', deze bloeit met grote witte bloemen met een rood hart in het midden. Deze heester bloeit van juli tot ver in oktober.
  Doorgaan met lezen »
 8. Graag vlinders in je tuin?

  De vlinderstruik heet niet voor niets een vlinderstruik! Als je graag vlinders in je tuin hebt, raden wij je echt aan om deze te planten. En niet alleen de vlinders kunnen ervan genieten: u ook!

  De bloemen geven een heerlijke geur af, die je goed ruikt als je langs de plant loopt of als het een beetje waait. Daarnaast zien ze er ook mooi uit, dus plant de vlinderstruik vooral in de buurt van een terras of op een plek die je vanuit je huis goed kunt zien.

  Als de buddleja in juli begint te bloeien, komen er meteen allerlei soorten vlinders op af om nectar te halen. Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg, zodat er meer energie naar nieuwe bloemen kan gaan. Als het je meezit, heb je dan tot september bloemen.

  Er bestaan ook vroegbloeiende soorten. Als je die samen plant met een vlinderstruik die wat later bloeit, kun je de bloei mooi spreiden en kun je extra lang van de planten genieten.

  Vlinderstruik snoeien
  In maart snoei je de struik terug door de lange scheuten terug te knippen tot zo’n 30 of 40 centimeter boven de grond. De scheuten die daar uit groeien, brengen de komende zomer bloemen voort. Snoei je niet, dan verwildert de struik, wordt hij veel te groot en komen alleen bovenin de struik bloemen voor.

  De normale struiken worden al snel 2 tot 2,5 meter lang in de zomer. Is dat te hoog voor jouw tuin? Er zijn ook laagblijvende struiken te koop (80 centimeter). Die zijn ook geschikt voor in een pot op het terras of een balkon.

  De beste standplaats voor een vlinderstruik
  Vlinderstruiken staan graag op een zonnige en beschutte plek. Hoe meer zon, hoe groter de bloemen. De plant kan ook prima op een rotsachtige bodem staan, maar heeft wel behoefte aan een kalkhoudende grond.

   

  Doorgaan met lezen »
 9. Als je kon toveren.. Hamamelis - toverhazelaar

  Een winter topper:
  Toverhazelaars, Hamamelis, bloeien in de winter, ongeacht koude of sneeuw. Ze hebben gele, oranje en rode bloemen op kale takken en verspreiden een krachtig, maar heerlijk zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste gekende exemplaren. Verschillende planten zijn de oorspronkelijke moederplanten, waaruit alle commercieel gekweekte jonge planten voortkomen.

  Toverhazelaars zijn tuinplanten die weinig zorg vragen. Elk jaar kun je opnieuw genieten van de pracht van deze winterbloeiende struiken. De toverhazelaar kan immers heel oud worden.

  Een plek in de tuin

  Toverhazelaars plant je best op hun definitieve plek, ze vinden het niet fijn verplant te worden. Ook al groeien toverhazelaars niet zo snel, hou er rekening mee dat ze uiteindelijk vaak breed uitgroeien.

  Ze houden van licht en zon, maar vermijd dat ze in de zomer uitdrogen of verbranden. Op zonnige plaatsen vormen ze wel meer bloemen dan in de schaduw. Kies een beschutte plek, toverhazelaars bloeien aanzienlijk korter op tochtige plekken met een winterse noordenwind.

  Kies voor een plek waar je de toverhazelaars van binnen in huis kunt zien of op een plek waar je tijdens hun bloeiperiode regelmatig langsloopt. Tegen een donkere achtergrond van altijdgroene struiken of coniferen komen cultivars met gele bloemen beter uit. De cultivars met oranje en rode bloemen zijn het mooist op plaatsen waar de lage winterzon door de takken schijnt.

  Vereisten
  Het enige dat voor toverhazelaars echt belangrijk is, is een goed gedraineerde bodem die ook in de zomer voldoende vocht vasthoudt. Weinig tuineigenaars bevinden zich in deze luxepositie. In de zomer kan het dus soms nodig zijn om (jonge) toverhazelaars extra water te geven.

  Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal. Toverhazelaars houden niet van kalkrijke bodems.

  Snoeien
  Als je tuin vrij groot is, kun je toverhazelaars hun gang laten gaan tot ze hun natuurlijke afmetingen bereiken. Snoeien hoeft dan niet; alleen dode of zieke takken moet je verwijderen.

  In kleine tuinen kun je toverhazelaars compact houden door ze jaarlijks te snoeien. Snoei in de winter de takken van de voorbije zomer terug tot twee of drie knoppen. Op die manier krijg je dicht vertakte en rijkbloeiende struiken. Je kunt toverhazelaars ook langs een trellis leiden. In dat geval pas je dezelfde snoeitechniek toe.

  Doorgaan met lezen »
 10. Get busy with Buzzy zaden - Gratis Levering

  Get busy with buzzy!
  Buzzy® vindt dat tuinieren een plezierige bezigheid is voor jong & oud.
  Mensen laten genieten van zelfgekweekte producten. Van zaadje tot gewas,
  want dat wat je zelf hebt gekweekt geeft voldoening, plezier en een lekkere,
  gezonde maaltijd.

  Merkwaarden

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Verjongend & modern
  • Bewust, puur & gezond
  • Innovatief


  Guaranteed to grow
  Bij Buzzy® gaan ze altijd voor de beste kwaliteit. De zaden worden gecontroleerd op kiemkracht, zuiverheid en kenmerken zoals smaak, uiterlijk en bruikbaarheid.

  Enjoy & grow your own

  Genieten van zelf gekweekte kruiden, groenten en bloemen.
  De aandacht voor duurzaamheid, gezond leven en genieten is blijvend.

  Buzzy® voor iedereen

  Buzzy® spreekt tot de verbeelding bij een grote groep mensen, dit mede door de toegankelijkheid van de verpakking.
  Als voorbeeld kunnen we 2 groepen nemen die het verst uit elkaar staan; de ervaren hobbyist en de beginnende tuinder.

  Door de grote verpakking met daarop een duidelijk beeld van variëteit, een uitgebreide zaai-instructie ondersteunend met symbolen en zaaikalender maken Buzzy toegankelijk.
  De beginner is hierdoor sneller geneigd de sprong te wagen, voelt begeleid. De hobbyist kiest voor uitstraling kwaliteit en de hoge slagingskans op goede oogst en diversiteit aan variëteiten.

  Buzzy Basilicum - 13 artikelen
  Buzzy Climbing Flowers - 12 artikelen
  Buzzy Colourful Bouquets - 12 artikelen
  Buzzy House Plants - 14 artikelen
  Buzzy Microgreens - 12 artikelen
  Buzzy Organic Bloemenzaden - 22 artikelen
  Buzzy Organic Groentezaden - 97 artikelen
  Buzzy Organic Kruiden - 16 artikelen
  Buzzy Organic Sprouting - 12 artikelen
  Buzzy Ornamental - 12 artikelen
  Buzzy Ornamental Grasses - 6 artikelen
  Buzzy Patio Veggies - 12 artikelen
  Buzzy Pomodori - 14 artikelen
  Buzzy Poppy Flowers - 12 artikelen
  Buzzy Sunny Flowers 14 artikelen
  Buzzy Xotica - 25 artikelen

   

  Doorgaan met lezen »