• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
  • Contacteer ons
  • Veilig online betalen
  • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
  • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Monthly Archives: Juni 2022

  1. Kordes rozen: bestand tegen koude, parasieten en ziekten

    Het succes van deze rozen is geen toeval. Inderdaad, een ADR-label (label verkregen tijdens de prestigieuze wedstrijden ADR Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) garandeert de vakman een roos die bestand is tegen koude, parasieten en ziekten zoals meeldauw, waarvan ze absoluut vrij blijft. Ook een lange levensduur en een overvloedige bloei typeert de Kordesroos.

    Alvorens dit label te verkrijgen, zijn de rozen getest op proefvelden gedurende drie jaar, zonder enige fytosanitaire behandeling (en vaak schimmelbehandelingen voor rozen), onder reële buitenomstandigheden en in 11 verschillende stations in Duitsland. Het was dus natuurlijke selectie die het mogelijk maakte de rassen te onderscheiden waaraan het ADR-etiket werd toegekend. Zij leefden het best in een vijandig of arm milieu (vocht, droogte of sterk zonlicht en gewone grond waren voor hen voldoende om te gedijen).

    Bijgevolg hebben ze weinig of geen onderhoud nodig. Tot groot genoegen van de gebruikers. Deze bewuste keuze van Kordes, om van elke behandeling af te zien, dateert van de jaren '90. Deze veredelingsfilosofie is al vele jaren succesvol, zoals blijkt uit het aantal rassen dat het ADR-label heeft gekregen. Van de 163 rassen die het ADR-label hebben gekregen, zijn 70 rassen afkomstig uit de genetica van Kordes.

    Het KORDES-assortiment wordt vernieuwd en elk jaar worden nieuwe rozen versierd en worden nieuwe ADR-etiketten met hun datum van beschikbaarheid aangebracht. In de huidige tijd, waarin luchtverontreiniging en ziekten evolueren, lijkt het ons interessant onze rassenkeuze te actualiseren naar de nieuwe rassen. De rozen in de nieuwe variëteiten hebben in feite weerstand geboden aan de nieuwe externe omstandigheden en zullen in staat zijn om met alle nodige weerstand te leven in het huidige milieu.

    Doorgaan met lezen »
  2. Tips om vlinders naar uw tuin te lokken

    Vlinders houden van veel zonlicht, dus leg je tuin op een zonnige plek.
    Als u in een winderige omgeving woont, plant uw vlinderattractieve planten dan in de buurt van een gebouw, hek of heg om ze te beschermen.
    Plant een verscheidenheid aan nectarrijke planten, evenals struiken en groenblijvers voor beschutting.
    Bepaalde kleuren zijn bijzonder aantrekkelijk voor vlinders - rode, gele, roze, paarse of oranje bloemen die gegroepeerd zijn of een platte top hebben, met een korte bloembuis, zijn bijzonder aantrekkelijk voor volwassen vlinders.
    Vermijd het gebruik van pesticiden, vooral rond nectarproducerende planten.
    Zorg voor een ondiepe waterbron - probeer een vogelbadje met kiezels in de bak.
    Plaats een rotsblok op een zonnige plek waar vlinders kunnen zonnen en rusten.
    Maak een "plasplek" door een ondiep gat te graven met compost of mest waar regenwater zich verzamelt en essentiële zouten en mineralen in vrijkomen.
    Aangezien vlinders tijdens hun hele volwassen leven nectar nodig hebben, moet u proberen een ontwerp te maken dat een continue bloei mogelijk maakt - als de ene stopt met bloeien, begint de andere.

     

    Doorgaan met lezen »
  3. Buzzy Seeds - Gratis verzending.

    Waarom groentezaden, kruidenzaden, biologische zaden en bloemzaden van Buzzy Seeds?

    Bij Buzzy Seeds geloven ze dat tuinieren gaat om een plezierige activiteit voor iedereen die die houdt van een bloemen tuin of een moestuin. Buzzy seeds zaden zijn ontwikkelt voor de oudere maar ook voor onze jongste tuinders. Met deze zaden kan iedereen zich verwonderen over het heerlijke en prachtige resultaat van producten die je zelf hebt gekweekt.

    Buzzy is toegewijd om alleen de beste zaden te gebruiken die 100% natuurlijk zijn en niet genetisch gemanipuleerd. Met hun zaden garandeert buzzy seeds een absoluut resultaat.

     

    Doorgaan met lezen »
  4. Eeen vuurwerk aan kleur: Delosperma of Ijsbloem

    Delosperma of Ijsbloem per 15 stuks, een vuurwerk aan kleur voor je tuin. Ijsbloem is een ideale bodembedekker voor rotstuinen, taluds en lage muurtjes. Deze vaste planten zijn perfect aangepast aan droge grond. Delosperma is zeer goed bestand tegen hitte en droogte en hoeft na plaatsing weinig of geen water te krijgen. U zult dol zijn op hun felle kleuren om uw tuin de hele zomer lang op te fleuren!

     

    Doorgaan met lezen »
  5. Sagina subulata, de laagste bodembekker

    Sagina subulata is van origine een inheems plantje wat vooral te vinden is op een kalkarme, vochtige bodem. Sagina subulata lijkt oppervlakkig op mos maar de priemvetmuur bloeit, in tegenstelling met mos, met vele kleine witte bloemetjes.

    De bloemetjes van Sagina subulata verschijnen in de periode mei-juli en steken soms weinig boven de fijne blaadjes uit. De standplaats van Sagina subulata dient zonnig te zijn voor een goede bloei. De hoogte van Sagina subulata bedraagt meestal tussen de 3 en 4 cm.

    Sagina subulata is zodenvormend en deze eigenschap maakt Sagina subulata geschikt om te worden toegepast als bodembedekker langs paden en in oosterse tuinen.  Deze winterharde vaste plant doet het uitstekend in rotstuinen, in de spleten tussen stoeptegels en lage muurtjes, in grond die altijd koel maar gedraineerd is, in de zon of halfschaduw.

    Doorgaan met lezen »