Het succes van deze rozen is geen toeval. Inderdaad, een ADR-label (label verkregen tijdens de prestigieuze wedstrijden ADR Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) garandeert de vakman een roos die bestand is tegen koude, parasieten en ziekten zoals meeldauw, waarvan ze absoluut vrij blijft. Ook een lange levensduur en een overvloedige bloei typeert de Kordesroos.

Alvorens dit label te verkrijgen, zijn de rozen getest op proefvelden gedurende drie jaar, zonder enige fytosanitaire behandeling (en vaak schimmelbehandelingen voor rozen), onder reële buitenomstandigheden en in 11 verschillende stations in Duitsland. Het was dus natuurlijke selectie die het mogelijk maakte de rassen te onderscheiden waaraan het ADR-etiket werd toegekend. Zij leefden het best in een vijandig of arm milieu (vocht, droogte of sterk zonlicht en gewone grond waren voor hen voldoende om te gedijen).

Bijgevolg hebben ze weinig of geen onderhoud nodig. Tot groot genoegen van de gebruikers. Deze bewuste keuze van Kordes, om van elke behandeling af te zien, dateert van de jaren '90. Deze veredelingsfilosofie is al vele jaren succesvol, zoals blijkt uit het aantal rassen dat het ADR-label heeft gekregen. Van de 163 rassen die het ADR-label hebben gekregen, zijn 70 rassen afkomstig uit de genetica van Kordes.

Het KORDES-assortiment wordt vernieuwd en elk jaar worden nieuwe rozen versierd en worden nieuwe ADR-etiketten met hun datum van beschikbaarheid aangebracht. In de huidige tijd, waarin luchtverontreiniging en ziekten evolueren, lijkt het ons interessant onze rassenkeuze te actualiseren naar de nieuwe rassen. De rozen in de nieuwe variëteiten hebben in feite weerstand geboden aan de nieuwe externe omstandigheden en zullen in staat zijn om met alle nodige weerstand te leven in het huidige milieu.