• Gratis levering vanaf 75 euro in België.
  • Contacteer ons
  • Veilig online betalen
  • Leveringstermijn 3 à 7 werkdagen
  • Zaden Gratis Levering 2 werkdagen
Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Monthly Archives: Oktober 2023

  1. Waarom november een geweldige maand is om fruitbomen te planten

    Het planten van fruitbomen in november is om verschillende redenen een goede keuze. Hier zijn enkele redenen waarom november een geschikte tijd kan zijn om fruitbomen te planten:

    Optimale Bodemtemperatuur: In november is de bodem meestal nog warm van de zomer en herfst. Warme grond bevordert de wortelgroei van fruitbomen. Dit is belangrijk omdat een sterker wortelstelsel de boom beter zal helpen om voedingsstoffen en water op te nemen, wat de overlevingskansen van de boom vergroot.
    Vochtige Herfstgrond: De herfstmaanden brengen vaak meer regen met zich mee, wat zorgt voor vochtige grond. Dit is gunstig voor nieuwe aanplantingen, omdat het de bomen helpt om zich te vestigen en hun wortels dieper te laten groeien voordat de winter aanbreekt.
    Mild Herfstweer: In november kan het weer nog vrij mild zijn, wat het planten gemakkelijker en aangenamer maakt. Het geeft de bomen de kans om te wennen aan hun nieuwe omgeving voordat de strenge winterkoude aanbreekt.
    Vroege Voorbereiding voor het Voorjaar: Door fruitbomen in november te planten, hebben ze voldoende tijd om te acclimatiseren en hun wortelsysteem te ontwikkelen voordat het voorjaar aanbreekt. Dit kan leiden tot een gezonde groei en een betere oogst in het volgende groeiseizoen.
    Beschikbaarheid van Plantmateriaal: In sommige kwekerijen is het aanbod van fruitbomen in november groter, omdat dit het traditionele plantseizoen is voor veel boomkwekerijen. Je hebt dus mogelijk een breder scala aan fruitboomvariëteiten om uit te kiezen.

    Je investeert in de toekomst van je tuin en geniet binnenkort van de vruchten van je arbeid. De herfstgrond is vochtig, het weer is mild en de bomen hebben tijd om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Waar wacht je nog op? Ga naar onze catalogus fruitbomen!

    Doorgaan met lezen »
  2. Herfst in de Tuin: Snoeien, Plantenverzorging, en Voorjaarsbloembollen Voorbereiden

    1. Strategisch Snoeien:

    Zomerbloeiers: Voer een lichte onderhoudssnoei uit op zomerbloeiende heesters, waarbij je de takken die hebben gebloeid met 20 cm inkort. Verwijder dode of beschadigde takken, maar bewaar de hoofdsnoei voor de late winter.
    Besdragende Bomen: Vermijd snoeien om vogels een voedselbron te bieden.
    Voorjaarsbloeiers: Snoei deze niet in de herfst, omdat je anders de bloei voor het volgende seizoen riskeert.


    2. Hosta's Verjongen:

    Deel je hosta's elke 6-7 jaar in de vroege herfst om hun groei en vitaliteit te bevorderen.


    3. Kleine Ruimte, Grote Oogsten:

    Optimaliseer je ruimte met dwerg- of zuilvormige fruitbomen en kleine struiken, perfect voor stadstuinen of balkons.


    4. Kas Klaren:

    Maak je kas winterklaar door dode planten te verwijderen, oppervlakken te reinigen en installaties te controleren.


    5. Voorjaarsbloembollen Planten:

    De herfst is dé tijd om voorjaarsbloembollen te planten. Kies voor een diversiteit aan tulpen, narcissen, hyacinten, en krokussen om een kleurrijk voorjaarsdisplay te garanderen. Plant de bollen op de aanbevolen diepte en houd rekening met de zon- en schaduwbehoeften. Bedek ze met een rijke laag mulch om ze te beschermen tegen winterse temperaturen en om te zorgen voor voeding wanneer ze beginnen te groeien in het vroege voorjaar.
    Door je tuin in de herfst goed te onderhouden en voor te bereiden, zet je de toon voor een bloeiend nieuw seizoen. Deze praktische en tijdige tips zijn bedoeld om tuiniers van alle niveaus te helpen hun tuinen te verzorgen en tegelijkertijd de schoonheid en biodiversiteit voor het volgende groeiseizoen te maximaliseren.

    Doorgaan met lezen »
  3. Groen het Hele Jaar Door: Ontdek Onze Wintergroene Bodembedekkers!

    Wintergroene bodembedekkers zijn niet alleen esthetisch verrijkend, maar ze zijn ook praktisch. Ze helpen de grond te beschermen tegen erosie, behouden vocht en voorkomen dat onkruid ruimte krijgt om te groeien. Dit betekent minder onderhoud en meer tijd om van je prachtige buitenruimte te genieten.

    Bovendien zijn onze bodembedekkers geselecteerd voor hun weerstand tegen koude temperaturen. Ze zijn robuust en kunnen strenge winters overleven, waardoor ze een betrouwbare aanvulling zijn op je tuin. Of je nu op zoek bent naar iets om schaduwrijke gebieden op te vullen of je tuinontwerp een extra dimensie van textuur en kleur te geven, er is een wintergroene bodembedekker die aan je behoeften voldoet.

    Met onze collectie wintergroene bodembedekkers kun je kiezen uit een scala aan opties, elk met unieke eigenschappen die passen bij verschillende landschapsdesigns. Van de duurzame Vinca minor 'Gertrude Jekyll' met haar charmante witte bloemen tot andere betrouwbare soorten die bekend staan om hun bladtexturen en -kleuren.

    Investeer in groen dat blijft. Kies voor onze wintergroene bodembedekkers en transformeer je tuin in een betoverende ruimte, ongeacht het seizoen. Ontdek vandaag nog het perfecte groen voor jouw ruimte!

    Doorgaan met lezen »