Het planten van fruitbomen in november is om verschillende redenen een goede keuze. Hier zijn enkele redenen waarom november een geschikte tijd kan zijn om fruitbomen te planten:

Optimale Bodemtemperatuur: In november is de bodem meestal nog warm van de zomer en herfst. Warme grond bevordert de wortelgroei van fruitbomen. Dit is belangrijk omdat een sterker wortelstelsel de boom beter zal helpen om voedingsstoffen en water op te nemen, wat de overlevingskansen van de boom vergroot.
Vochtige Herfstgrond: De herfstmaanden brengen vaak meer regen met zich mee, wat zorgt voor vochtige grond. Dit is gunstig voor nieuwe aanplantingen, omdat het de bomen helpt om zich te vestigen en hun wortels dieper te laten groeien voordat de winter aanbreekt.
Mild Herfstweer: In november kan het weer nog vrij mild zijn, wat het planten gemakkelijker en aangenamer maakt. Het geeft de bomen de kans om te wennen aan hun nieuwe omgeving voordat de strenge winterkoude aanbreekt.
Vroege Voorbereiding voor het Voorjaar: Door fruitbomen in november te planten, hebben ze voldoende tijd om te acclimatiseren en hun wortelsysteem te ontwikkelen voordat het voorjaar aanbreekt. Dit kan leiden tot een gezonde groei en een betere oogst in het volgende groeiseizoen.
Beschikbaarheid van Plantmateriaal: In sommige kwekerijen is het aanbod van fruitbomen in november groter, omdat dit het traditionele plantseizoen is voor veel boomkwekerijen. Je hebt dus mogelijk een breder scala aan fruitboomvariëteiten om uit te kiezen.

Je investeert in de toekomst van je tuin en geniet binnenkort van de vruchten van je arbeid. De herfstgrond is vochtig, het weer is mild en de bomen hebben tijd om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Waar wacht je nog op? Ga naar onze catalogus fruitbomen!