Onze Speciale Aanbiedingen:

 • 5% Korting op 12 Stuks: Bij aankoop van 12 stuks siergrassen ontvang je automatisch een korting van 5%. Dit is de perfecte gelegenheid om je tuin te transformeren met een selectie van je favoriete siergrassen.
 • 10% Korting op 48 Stuks: Voor degenen die groots durven te dromen, hebben we een speciale beloning. Koop 48 stuks siergrassen en ontvang een indrukwekkende korting van 10%. Dit is de kans om je tuinlandschap groots te maken en te besparen!

Hoe Werkt Het?

Blader door onze diverse collectie siergrassen en kies je favorieten.
Voeg 12 of 48 stuks toe aan je winkelwagen om te profiteren van de korting.
Je korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen.

Waar Wacht Je Op?

Haal het meeste uit je tuin en bespaar terwijl je dat doet! Onze siergrassen zijn van topkwaliteit en zullen je tuin het hele jaar door verfraaien. Of je nu een beginnende tuinier bent of een doorgewinterde expert, onze selectie heeft voor elk wat wils.

Profiteer van deze unieke kans om je tuin te transformeren met prachtige siergrassen. Bestel vandaag nog en geniet van de magie van een weelderige, levendige tuin. Bespaar 5% op 12 stuks of maar liefst 10% op 48 stuks siergrassen!

Populaire siergrassen

De populariteit van siergrassen kan variëren afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeuren, maar hier zijn vijf veelvoorkomende en populaire siergrassen die vaak in tuinen worden verkocht:

 • Pennisetum alopecuroides: is een van de meest geliefde siergrassen vanwege zijn elegante uitstraling. Het heeft pluimvormige bloeiwijzen die lijken op fonteinen en zorgen voor een sierlijke, luchtige sfeer in de tuin.
 • Miscanthus sinensis: is een groot, sierlijk gras met prachtige pluimen. Het heeft verschillende variëteiten met diverse groottes en kleuren, waardoor het veelzijdig is in landschapsontwerp.
 • Calamagrostis acutiflora: is een rechtopstaand siergras met smalle, opgaande bloeiaren. Het staat bekend om zijn strakke, rechtopstaande groeiwijze en wordt vaak gebruikt in moderne tuinontwerpen.
 • Carex: Er zijn veel soorten Carex-siergrassen beschikbaar, waaronder Japanse Zegge (Carex morrowii) en Pennings Zegge (Carex pendula). Ze zijn gewaardeerd om hun grasachtige bladeren en compacte groei.
 • Hakonechloa macra (:  is een laagblijvend siergras met sierlijke, overhangende bladeren. Het wordt vaak gebruikt als bodembedekker en voegt een vleugje elegantie toe aan schaduwrijke tuinen.

Waarom Siergrassen Planten in September: Een Slimme Stap naar een Prachtige Tuin

September markeert het begin van de herfst - al zijn de temperaturen er nog niet naar - een seizoen van verandering in je tuinlandschap. Terwijl de zomer langzaam plaatsmaakt voor koeler weer, is dit het perfecte moment om siergrassen in je tuin te planten. Waarom? Hier zijn enkele overtuigende redenen waarom september het ideale tijdstip is om siergrassen te introduceren.

 • Mildere Temperaturen: In september beginnen de temperaturen te dalen na de zomerhitte. Deze mildere weersomstandigheden bieden de ideale omgeving voor de inworteling van nieuwe siergrassen. De planten hebben voldoende tijd om te vestigen voordat de winter aanbreekt.
 • Geoptimaliseerde Groei: Siergrassen die in september worden geplant, hebben de kans om zich te vestigen voordat de groeiperiode van het volgende voorjaar begint. Dit geeft ze een voorsprong en zorgt voor een gezonde, weelderige groei in het komende seizoen.
 • Bodemvoorbereiding: Tegen de tijd dat september aanbreekt, heb je mogelijk al wat voorbereidend werk gedaan aan de bodem in je tuin. De grond is nog steeds warm genoeg voor wortelgroei, waardoor de siergrassen een stevige basis krijgen voor hun groei.
 • Herfstkleuren en Textuur: Siergrassen voegen in de herfst niet alleen textuur toe aan je tuin, maar ze bieden ook prachtige herfstkleuren. Met siergrassen in je tuin kun je genieten van hun rijke gouden, brons en roodachtige tinten terwijl het seizoen verandert.
 • Laatbloeiende Schoonheid: Sommige siergrassen, zoals Panicum virgatum (Switchgrass) en Miscanthus sinensis (Chinees Riet), bloeien pas laat in de zomer of het vroege najaar. Door ze in september te planten, kun je genieten van hun bloeiende pracht tijdens de overgang naar de herfst.
 • Winterinteresse: Siergrassen bieden ook winterinteresse in je tuin. Zelfs na de bloei behouden ze vaak hun sierlijke vorm en textuur, waardoor ze een visuele aantrekkingskracht hebben in de koudere maanden.

Kortom, september is de perfecte tijd om siergrassen in je tuin te introduceren. Door nu te planten, creëer je een prachtige buitenruimte met gezonde, goed gevestigde siergrassen die gedurende de herfst en winter indrukwekkende schoonheid en textuur zullen bieden. Dus ga aan de slag en transformeer je tuin met siergrassen deze september!