Vandaag willen we de schijnwerpers richten op de top 5 bomen die ideaal zijn om in blote wortel te planten in België. Laten we beginnen met het ontdekken van deze prachtige soorten.

1. Zomereik (Quercus robur)

De Zomereik is een iconische inheemse boom in België. Met zijn majestueuze verschijning en karakteristieke bladverandering in de herfst is deze boom een populaire keuze. Plant hem in blote wortel voor een sterke start.

2. Beuk (Fagus sylvatica)

De Beuk is een favoriet in Belgische bossen en parken. Met zijn glanzende bladeren die in de lente uitlopen en in de herfst prachtig verkleuren, is de Beuk een betoverende aanvulling op elke tuin.

3. Wilde Kers (Prunus avium)

De Wilde Kers, ook bekend als de Vogelkers, biedt niet alleen heerlijk fruit maar ook prachtige bloesems in het voorjaar. Plant deze boom in blote wortel voor een rijke oogst en een betoverende tuin.

4. Haagbeuk (Carpinus betulus)

De Haagbeuk is een uitstekende keuze voor het creëren van natuurlijke hagen. Met zijn fijngetande bladeren en mooie herfstkleuren is deze boom een duurzame en stijlvolle toevoeging aan elke tuin.

5. Gewone Esdoorn (Acer platanoides)

De Gewone Esdoorn, ook bekend als de Noorse Esdoorn, biedt schaduw en een prachtig bladerdak in de zomer. Deze boom staat bekend om zijn mooie, heldergroene bladeren en kan uitstekend in blote wortel worden geplant.

Waarom Bomen in Blote Wortel Planten?

Het planten van bomen in blote wortel heeft talloze voordelen. Het is kosteneffectief, milieuvriendelijk en bevordert een gezonde groei. Het is een populaire methode om bomen te planten, vooral tijdens het plantseizoen in de herfst en winter.

Plant Tips

  • Graaf een voldoende diep plantgat.
  • Zorg voor goede grondbewerking en meng compost voor voedingsstoffen.
  • Plaats de boom in het gat en spreid voorzichtig de wortels uit.
  • Vul het gat met aarde en druk lichtjes aan.
  • Geef royaal water na het planten en mulch om vocht vast te houden.

Dit zijn enkele van de beste bomen om in blote wortel te planten in België. Overweeg deze prachtige soorten voor je tuin en draag bij aan een groenere en gezondere leefomgeving.