Een van de mooiste hortensia's, met enorme bollen dicht opeengepakte, roomwitte schutbladeren die er in de nazomer uitzien als reusachtige sneeuwballen. Naarmate de herfst vordert, verkleuren de waaiervormige bloemhoofdjes naar licht lime en worden de donkergroene, puntige bladeren zachtgeel. Hij heeft een rechtopstaande groeiwijze en is een adembenemende verschijning in een brede, gedeeltelijk schaduwrijke border, vooral wanneer hij in groepen of met andere hortensia's wordt geplant. De bloemhoofdjes zijn een populaire keuze voor gedroogde bloemstukken. Deze prachtige bloemen zijn zwaar, waardoor de stengels van jonge planten moeite hebben om het gewicht te dragen. De stengels zullen sterker worden naarmate de plant volwassen wordt, maar in de eerste jaren kunt u het beste plantensteunen gebruiken.

Hortensia's houden niet van uitdrogen. Maak bij droog weer de wortels nat met een tuinslang en de plant zal zich meestal herstellen. Verwijder uitgebloeide bloemhoofdjes in het voorjaar na het gevaar voor vorst, door de gebloeide stengels terug te knippen tot een sterk knoppenpaar. Verwijder misplaatste of zieke scheuten. Mulch jonge planten in het voorjaar met goed verteerde mest of compost. Eenmaal gevestigd, verwijdert u een kwart tot een derde van de scheuten tot aan de basis van de plant.

Deze heester is bladverliezend, dus hij verliest al zijn bladeren in de herfst, waarna elk voorjaar weer vers nieuw loof verschijnt.