Tamarix tetrandra of tamarisk is een (of bolboompje) die meestal (ruim) 3.0 meter hoog wordt. Tamarix tetrandra is inheems in Zuidoost-Europa en West-Azie. De bijna zwarte twijgen hangen over. De lichtroze bloemen van Tamarix tetrandra verschijnen in de periode (eind) april-mei.

Tamarix tetrandra verdraagt zeewind en kan tegen droogte. Tamarix tetrandra is mooi als boompje in een kleine tuin of langs een oprit. Deze prachtige sierheester uit het Middellands zeegebied heeft weinig wensen qua bodem. Ideaal voor in de tuin op een solitaire plek in de zon of halfzon.

Bloemen en bloeiperiode Tamarix tetrandra
De bloemen zijn lichtroze van kleur. De bloeiperiode loopt van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote struik / compacte boom is ongeveer 3-4 meter. Deze opvallend bloeiende struik is zoutbestendig en winterhard. Deze niet-wintergroene sierstruik groeit bossig en daarom raden we aan na de bloei terug te snoeien.

Zorg vooral dat uw tuingrond goed is gespit zodat deze goed doorlatend is. Verder aanplantgrond meebestellen voor een betere worteling. Bij arme grond jaarlijks koemestkorrels aanbrengen voor een betere groei.