Met het wegzakken van de zomerhitte en de komst van de herfst, is het tijd om de tuin voor te bereiden op een nieuw seizoen vol kleur en textuur. Ontdek onze gids voor herfstplanten, siergrassen en bloembollen die je tuin laten stralen in het herfstlicht.

Herfstplanten:

Heesters met Herfstkleuren:
Herfst is het seizoen van de kleurverandering, en heesters spelen hier perfect op in. Denk aan de dieprode bladeren van de Japanse esdoorn (Acer palmatum) en de gouden tinten van de Kornoelje (Cornus).

Siergrassen:
Siergrassen voegen beweging en elegantie toe aan je tuin. Kies voor Pampasgras (Cortaderia) met zijn zachte pluimen of het sierlijke Rietgras (Calamagrostis) voor een prachtig herfstlandschap.

Vaste Planten voor de Herfst:
Overweeg Vaste Planten zoals Rudbeckia (Zonnehoed) met zijn stralende gele bloemen en Sedum met zijn roze bloemschermen. Beide bloeien rijkelijk in de herfst.

Sierstruiken:

Forsythia (Forsythia intermedia):
Deze sierstruik bloeit vroeg in de lente, maar verrast in de herfst met opvallende bladkleuren, variërend van geel tot paars.

Hortensia (Hydrangea):
Hortensia's zijn bekend om hun weelderige bloemen in de zomer, maar in de herfst veranderen de bloemen in mooie herfsttinten, een ware traktatie voor het oog.

Bloembollen voor het Voorjaar:

Tulpen (Tulipa):
Plant tulpenbollen in de herfst voor een kleurrijke en levendige tuin in het vroege voorjaar. Kies uit een scala aan kleuren en variëteiten.

Narcissen (Narcissus):
Deze bloembollen voegen helderheid toe aan je tuin wanneer de lente aanbreekt. Kies voor klassieke gele narcissen of speel met witte en roze variëteiten.

Bereid je tuin voor op een kleurrijk herfstseizoen en anticipeer op een prachtige bloei in het komende voorjaar met deze selectie van herfstplanten, siergrassen en bloembollen. Vergeet niet voldoende aandacht te besteden aan de verzorging en het onderhoud voor een gezonde en bloeiende tuin.